Παρόν δηλώνει το κοινωνικό κράτος με αφορμή την υπόθεση του νεαρού αγοριού με αυτισμό από τα Πηγάδια

10 Ιουνίου 202009:52

Από το νομό μας, που βρίσκεται στο επίκεντρο του πανελλήνιου ενδιαφέροντος, τόσο με την έξαρση του κορονοϊού όσο και με καθημερινά κοινωνικά θέματα, έστειλε το μήνυμά του το κοινωνικό κράτος της χώρας μας, καθώς με την παρουσία του Γενικού Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργου Σταμάτη, επιδιώκεται το αίσιο κλείσιμο της υπόθεσης με το αυτιστικό νεαρό αγόρι στον οικισμό των Πηγαδίων. Με την παρουσία του κ. Σταμάτη, ενισχύεται η στήριξη κάθε οικογένειας που καλείται να αντιμετωπίσει παρόμοιας σημασίας θέματα και που την περίοδο της καραντίνας για τον κορονοϊό έγινε ακόμη πιο δύσκολη η διαχείρισή τους με την απομάκρυνση των παιδιών από το οικείο περιβάλλον του σχολείου που, στην πλειονότητα των περιπτώσεων, προκαλεί στα παιδιά ενθουσιασμό και χαρά.

Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Κομοτηνής, ο κ. Σταμάτης ανάφερε πως σε λίγο καιρό θα ενεργοποιηθεί το “Πρόγραμμα του Προσωπικού Βοηθού”, στο πλαίσιο μιας σειράς πρωτοβουλιών για την στήριξη οικογενειών με αυτιστικά παιδιά. Μάλιστα, με το άνοιγμα των ειδικών εκπαιδευτικών δομών και το επικείμεο άνοιγμα των κατασκηνώσεων για ΑμεΑ, θα διασφαλιστεί ακόμη περισσότερο η ομαλή προσαρμογή των παιδιών στο προγενέστερο πρόγραμμά τους, με αυστηρή τήρηση όλων των κανόνων ασφαλείας.

Αναφερόμενος στο Πρόγραμμα Υποστηριζόμενης Διαβίωσης της Κομοτηνής, όπου λειτουργεί άψογα και αποτελεί καλή πρακτική σε θέματα προσβασιμότητας από ΑμεΑ, ενημέρωσε πως αυτό πρόκειται να επεκταθεί και στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης, ενώ δεσμεύθηκε να εξετάσει το θέμα της λειτουργίας της πισίνας στο Κέντρο Φυσικής Ιατρικής Αποκατάστασης -ΚΕΦΙΑΠ- και την χρήση της από τα ΑμεΑ με στόχο την βελτιστοποίηση της κατάστασης της υγείας τους.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr