Το πάρκινγκ και ο πλάτανος των Κιμμερίων και στο Δημοτικό Συμβούλιο. Πριν και μετά την επέμβαση

18 Φεβρουαρίου 201612:10

Στο Δημοτικό Συμβούλιο συζητήθηκε την Τρίτη μετά από ερώτηση της παράταξης Μπένη η υπόθεση του παλιού πλάτανου που κόπηκε στα Κιμμέρια προκαλώντας σοβαρές διαμαρτυρίες των κατοίκων. Η δημοτική αρχή δια του αρμόδιου αντιδημάρχου Μποζ Ραμαδάν απάντησε ότι το δέντρο δεν κόπηκε αλλά κλαδεύτηκε επειδή ήταν επικίνδυνο και προκαλούσε προβλήματα στα καλώδια του ρεύματος.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της παράταξης Συμμετέχω υποστήριξε ότι ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, που κατάγεται από τα Κιμμέρια, εξυπηρέτησε μικροσυμφέροντα και ότι δεν συνέτρεχαν λόγοι για την επέμβαση που έγινε και η οποία προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις από τους κατοίκους της συγκεκριμένης γειτονιάς των Κιμμερίων, που σκέπαζε το φύλλωμα του πλάτανου.

Ο Πλάτανος όπως ήταν πριν κοπεί

Ο Πλάτανος όπως ήταν πριν κοπεί

Το πάρκινγκ στο προσκήνιο

Ερώτηση κατατέθηκε και από το Νίκο Ανταμπούφη για το δημοτικό πάρκινγκ, ρωτώντας να μάθε τι χρήματα έχει ξοδέψει ο Δήμος για την αποκατάσταση του χώρου, τις χρήματα έχει εισπράξει από τον επιχειρηματία που κέρδισε το διαγωνισμό και τι χρήματα του οφείλονται.

Η απάντηση της δημοτικής αρχής ήταν ότι ο Δήμος έχει ξοδέψει περίπου 50.000 ευρώ το τελευταίο διάστημα και άλλο ένα αντίστοιχο ποσό πριν τη δημοπρασία για τη διευθέτηση του χώρου, , ότι ο ιδιώτης έχει καταβάλει μέχρι σήμερα περίπου 12,500 ευρώ  και οφείλονται περίπου 40.000 ευρώ, για τα οποία ήδη ο Δήμος ξεκίνησε ενέργειες για να δεσμεύσει το ΑΦΜ και να προχωρήσει σε έξωση του επιχειρηματία, όπως είχε αναφέρει πρόσφατα ο Δήμαρχος Ξάνθης.

 

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr