Παραίτηση Στάινμπρουκ από όλα τα αξιώματά του στο SPD

27 Σεπτεμβρίου 201322:04

Ο Πέερ Στάινμπρουκ, ο αντίπαλος της Άγγελας Μέρκελ στις ομοσπονδιακές βουλευτικές εκλογές της 22ας Σεπτεμβρίου στη Γερμανία, θα παραιτηθεί από όλα του τα αξιώματα στο Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD), όπως δήλωσαν πηγές του κόμματος, το οποίο πραγματοποιεί μια έκτακτη σύνοδο στο Βερολίνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσίευσε η ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Der Spiegel επικαλούμενη μέλη του SPD που ήταν παρόντα στην συνάντηση, ο κ. Στάινμπρουκ θα παραμείνει βουλευτής, ενώ επιθυμεί να συμμετάσχει και στις διερευνητικές επαφές με τους Χριστιανοδημοκράτες (CDU), κατά την διάρκεια των οποίων θα διαπιστωθεί εάν υπάρχει έδαφος προκειμένου να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας, του λεγόμενου «μεγάλου συνασπισμού».

Το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων αναμένεται να τεθεί προς έγκριση στα περίπου 270.000 μέλη του SPD, πιθανότατα στις 10 Νοεμβρίου, λίγες ημέρες πριν από το Συνέδριο του κόμματος στην Λειψία.

Πηγή:nooz.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr