Παρέμβαση Μανώλη Κεφαλογιάννη για την απελευθέρωση χορήγησης βίζα σε Τούρκους πολίτες

13 Μαΐου 201602:00

Ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας κ. Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης, κατά τη χθεσινή συζήτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την απελευθέρωση χορήγησης βίζα στους Τούρκους πολίτες έκανε την ακόλουθη παρέμβαση:

«Υπάρχουν καλά νέα. Η Συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας έφερε τα πρώτα θετικά αποτελέσματα. Οι μεταναστευτικές ροές προς την Ευρώπη ελαχιστοποιήθηκαν.

Όμως, η Ευρωπαϊκή Ένωση βρέθηκε απροετοίμαστη να υποδεχθεί ένα εκατομμύριο πρόσφυγες όταν πιο φτωχές χώρες όπως η Ιορδανία, ο Λίβανος και η Τουρκία έχουν υποδεχθεί εξαπλάσιο αριθμό προσφύγων.

Δεν υπάρχει αλληλεγγύη μεταξύ των ευρωπαϊκών Κρατών και κυρίως για τις χώρες υποδοχής όπως είναι η Ελλάδα και η Ιταλία.

Για την απελευθέρωση της βίζας για τους Τούρκους πολίτες πρέπει να πληρούνται όλα τα κριτήρια. Και τα 72 συμπεριλαμβανομένου και του νόμου περί τρομοκρατίας χωρίς καμία εξαίρεση.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν θα πρέπει να εγκρίνει την απελευθέρωση της βίζα αν δεν πληρούνται όλα τα κριτήρια. Δεν θα πρέπει να την εγκρίνει αν το Συμβούλιο των Υπουργών δεν προχωρήσει σε μία επίσημη γνώμη και αν δεν προστατεύονται αποτελεσματικά τα Ευρωπαϊκά Σύνορα.

Το πακέτο των αποφάσεων για τα ’’ Έξυνα Σύνορα’’ πρέπει να προχωρήσει.

Τα ευρωπαϊκά σύνορα δεν είναι διαπραγματεύσιμα. Προστατεύονται μόνο από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και τα ευρωπαϊκά Κράτη».

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr