Παράταση 7 ημερών στα περιοριστικά μέτρα για όλη την Ξάνθη – Και σήμερα ο ΕΟΔΥ στο πάρκο Μ. Αλεξάνδρου

19 Ιουνίου 202007:09

Την παράταση ισχύος των οριζόντιων περιοριστικών μέτρων στους Δήμους Ξάνθης, Μύκης, Τοπείρου, Αβδήρων της ΠΕ Ξάνθης, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, αποφάσισε χθες το βράδυ ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς και των επιπτώσεων του Covid-19 και συγκεκριμένα παρατείνονται τα κάτωθι οριζόντια περιοριστικά μέτρα:

  1. Η προσέλευση πολιτών σε Δημόσιες Υπηρεσίες, Δημοτικά Καταστήματα και ΔΕΚΟ θα γίνεται κατόπιν ραντεβού
  2. Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλες τις ιδιωτικές επιχειρήσεις και καταστήματα
  3. Απαγόρευση και αναστολή λειτουργίας λαϊκών αγορών και εν γένει υπαίθριου εμπορίου

Αρμόδια για τη διασφάλιση της εφαρμoγής της απόφασης είναι η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση (ΓΕ.ΠΑ.Δ.) Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Τα περιοριστικά μέτρα στους ανωτέρω Δήμους της ΠΕ Ξάνθης, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης θα ισχύσουν από την 19-06-2020 και ώρα 06:00 και για επτά (7) ημέρες, ήτοι μέχρι την 06:00 της 26-06-2020, οπότε και θα επανεκτιμηθεί η άρση ή η παράτασή τους. Ειδικότερα στην Κοινότητα Εχίνου, του Δήμου Μύκης της ΠΕ Ξάνθης, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ισχύει η υπ. αριθμ. 9392/17-06-2020 Απόφαση (ΑΔΑ: 65Ω546ΜΤΛΒ-ΞΡΕ)

Την ίδια στιγμή, για λόγους που περιλαμβάνουν και την μεγάλη συμμετοχή του κόσμου στην διενέργεια δειγματοληπτικών τεστ στον δήμο της Ξάνθης, αποφασίστηκε η παραμονή του κλιμακίου του ΕΟΔΥ και σήμερα στο πάρκο του Μ. Αλεξάνδρου.

Πιο συγκεκριμένα, η επέκταση της παραμονής του κλιμακίου του ΕΟΔΥ στο πάρκο Μ. Αλεξάνδρου θα είναι από τις 12 το μεσημέρι έως τις 8 το βράδυ, ενώ στο φουαγιέ του Δημοτικού Αμφιθεάτρου θα διενεργούνται τεστ Covid-19 από τις 9 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα. 

Τις δυο αυτές αποφάσεις έρχεται να ενισχύσει η χθεσινή ανακοίνωση για 18 κρούσματα από το νομό μας, από τα οποία τα 16 αφορούν το Δήμο Μύκης (τα 12 αφορούν τον οικισμό του Εχίνο) ενώ τα άλλα 2 κρούσματα εντοπίστηκαν στο Δήμο Ξάνθης, αλλά και το γεγονός ότι χθες εντοπίστηκε θετικό κρούσμα σε δάσκαλο του 6ου Δημοτικού Σχολείου, το οποίο βρίσκεται επί της οδού Βελισσαρίου, στην περιοχή του πάρκου Μ. Αλεξάνδρου.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr