Παραπολιτική: Κόντρες, διαψεύσεις και προοπτικές για τη Γεωργία

25 Φεβρουαρίου 201607:00

hellaspressmedia-profileΤο Xanthipress.gr παρακολούθησε στις Βρυξέλλες αυτές τις μέρες  την ιδιαίτερα κρίσιμη και σημαντική ημερίδα για την κλωστική και τη θεραπευτική κάνναβη που διοργάνωσε ο Ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου. Το φόρουμ αυτό συγκέντρωσε το ενδιαφέρον ανθρώπων από όλη την Ευρώπη που πήγαν από διάφορες χώρες . Η είδηση, που βγήκε από την όλη διοργάνωση είναι πως η ΚΥΑ για την κλωστική κάνναβη είναι έτοιμη και σύντομα θα υπογραφεί ανοίγοντας το δρόμο για την καλλιέργεια της βιομηχανικής κάνναβης, που αποτελεί εξαιρετική παραγωγική διέξοδο για την ελληνική γεωργία σε δύσκολες εποχές.

Στο θέμα της φαρμακευτικής κάνναβης, οι συνθήκες φαίνεται πως αρχίζουν να ωριμάζουν αν και υπάρχουν και άλλα βήματα να γίνουν (της διάψευσης των προκαταλήψεων συμπεριλαμβανομένων). Πάντως οι επιστήμονες που έχουν εργαστεί αλλά και οι οικογένειες ασθενών που καταθέτουν εντυπωσιακές μαρτυρίες αλλά είναι αναγκασμένοι να παρανομούν, είναι μια πραγματικότητα που αργά ή γρήγορα, θα οδηγήσει σε ένα άλλο νομικό πλαίσιο. Πάντως  ο βουλευτής που έφερε για πρώτη φορά το θέμα στο Εθνικό Κοινοβούλιο ήταν ο Στάθης Γιαννακίδης, με σχετική ερώτηση που είχε κατεβάσει πριν λίγο καιρό.

Τόσο το θέμα της κλωστικής και θεραπευτικής κάνναβης, όσο επίσης, τα θέματα της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας αλλά και της επιχειρηματικότητας των νέων και των προγραμμάτων που υπάρχουν απευθείας από την ΕΕ θα είναι το θέμα ημερίδα που διοργανώνει για την Περιφέρεια ΑΜΘ ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι γνωστό πως διατηρεί στενές σχέσεις με την περιοχή και έτσι στις 1-4-2016 στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης, στην Ξάνθη,  θα πραγματοποιηθεί μια πολύ σημαντική ημερίδα για τα ζητήματα αυτά για όλο το κοινό της ΑΜΘ.

hellaspressmedia-profileΤο δημοσίευμα του Βήματος για την εκλογή νέας βακουφικής επιτροπής στη Γενισέα ήταν πράγματι κάτι ανεξήγητο, φαινομενικά. Από την πλευρά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χ. Ζεϊμπέκ, τον οποίο κατηγορεί, υπήρξε πολύ κατηγορηματική διάψευση, όταν ερωτήθηκε, ενώ έδωσε ενδιαφέροντα στοιχεία. Μέχρι εκεί όλα φαίνονται φυσιολογικά, απλώς το ανεξήγητο είναι ότι κάποιοι άνθρωποι στην΄αλλη άκρη της Ελλάδα έχουν άποψη για τα πάντα στη Θράκη, την οποία συχνά προσπαθούν να επιβάλλουν στην τοπική κοινωνία, αφού ξέρουν για μας πριν από μας.

hellaspressmedia-profileΗ κόντρα του Γρηγόρη Στογιαννίδη με την Γιάννη Τραγάκη στην Επιτροπή Μεταφορών και Επικοινωνιών συνεχίζεται. Στη συνεδρίαση για την ακρόαση της νέας Προέδρου των ΕΛΤΑ, ο παλιός κοινοβουλευτικός της ΝΔ αναφέρθηκε στο «τρένο» που έχασαν τα ΕΛΤΑ, μη παίρνοντας κανένα μερίδιο της αγοράς από τις ταχυμεταφορές. Συμφώνησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αλλά εκτίμησε ότι αυτό οφείλεται στις «επιτυχημένες» διοικήσεις που διόριζαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, κατά τον ίδιο, οι οποίες δεν κατάφεραν να προχωρήσουν σε αυτό που όλοι οι Έλληνες γνώριζαν για το πού θα κινηθεί η αγορά.

Πάντως, επί της ουσίας αυτό που τέθηκε από το βουλευτή Ξάνθης είναι η υποβάθμιση των ΕΛΤΑ σε βάρος των κατοίκων στα χωριά για τον τρόπο που γίνεται η διανομή της αλληλογραφίας, η οποία φτάνει μαζικά σε ένα καφενείο και όπου όλοι έχουν πρόσβαση στην αλληλογραφία και τα προσωπικά δεδομένα των άλλων ζητώντας να αλλάξει το καθεστώς και να υπάρξουν θυρίδες για την αξιοπρεπή διανομή της αλληλογραφίας.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr