Πέρασε το έργο της ανάπλασης της Πλ. Ελευθερίας με αντιρρήσεις για έλλειψη ενημέρωσης

20 Φεβρουαρίου 201409:15

Το έργο της ανάπλασης της Πλατείας Ελευθερίας πέρασε από το Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης, στη συνεδρίαση της Τετάρτης, μέσω της έγκριση της αναμόρφωσης του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου Ξάνθης. Από την πλευρά του ο Χρήστος Πούλιος εξέφρασε σοβαρό προβληματισμό για το γεγονός ότι δεν έχει γίνει καμία διαβούλευση, κανείς δεν γνωρίζει τι προβλέπει το έργο και η μελέτη δεν έχει γίνει γνωστή αλλά το έργο περνά από το Δημοτικό Συμβούλιο  με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. Ούτε ο ίδιος γνωρίζει τι προβλέπει η μελέτη και εξέφρασε τον προλβληματιμό ότι ίσως θα μπορούσε να προβλεφθεί βόρεια είσοδος στο δημοτικό πάρκινγκ. “Ειναι το μεγαλύτερο έργο αυτή τη στιγμή και πρέπει να το αντιληφθούν όλοι” είπε ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης, λέγοντας ότι υπήρχε προένταξη εδώ και αρκετό καιρό και δεν κινήθηκαν οι διαδικασίες ενημέρωσης του σώματος.

Μάλιστα, απευθύνθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο και ρώτησε τους συμβούλους της πλειοψηφίας : Ξέρεις κανείς να συζητήθηκε ποτέ εδώ το έργο της Πλατείας Ελευθερίας, μήπως έγινε και δεν το αντιήφθηκαν εγώ;” χωρίς να πάρει απάντηση.  Θύμισε ότι για άλλα σημαντικά έργα υπήρξε συζήτηση, έγιναν παρατηρήσεις, εντοπίστηκαν παραλείψεις και διορθώθηκαν πριν φτάσει στην ψήφιση.  Άγνοια δήλωσε και ο Θανάσης Ξυνίδης που εξέφρασε προβληματισμό για το γεγονός ότι ένα έργο ύψους 2,2 εκατομμυρίων ευρώ περνά χωρίς να έχει προηγηθεί παρουσίαση.

Τελικώς έγινε γνωστό – ενώ το σχετικό θέμα υπερψηφίστηκε- ότι η παρουσίαση του έργου θα γίνει στην Οικονομική Επιτροπή που συνεδριάζει εκτάκτως την Πέμπτη. Απείχε ο Θανάσης Ξυνίδης, ο οποίος αιτιολόγησε ότι δεν μπορεί να συναινεί σε κάθε έργο, χωρίς να γνωρίζει τι προβλέπει, με τη δικαιολογία ότι θα υπάρξουν χρήματα για το Δήμο.

Τι προβλέπει το έργο

Το έργο προβλέπει αναπλάσεις και πεζοδρομήσεις στην ευρύτερη περιοχή της Πλατείας Ελευθερίας και στις οδούς Αν. Δημητρίου, 40 Εκκλησιών, Κ. Μπένη, Μπρωκούμη. Μέσως της κατασκευής και της χρήσης ψυχρών υλικών επιτυγχάνεται εξοικονόμηση ενέργειας, προκειμένου να είναι επιλέξιμο στο σχετικό μέτρο του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας και του Ολοκληρωμένου Προγράμματος Αστικής Αναγγένησης. Για την ένταξη του έργου, ο Δήμαρχος Μιχάλης Στυλιανίδης ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη.

Εγκρίθηκε η οριστική παραλαβή του έργου της Πλατείας Στην ίδια συνεδρίαση “έκλεισε” το άλλο μεγάλο και πολυσυζητημένο έργο της Ενοποίησης των Πλατειών με την έγκριση της οριστικής παραλαβής του έργου . Από διάφορες πλευρές υπήρξαν διάφορα ερωτήματα, τα οποία απαντήθηκαν από την Προισταμένη των Τεχνικών Υπηρεσιών Κατερίνα Μανά. 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr