Παραπολιτική: Η φοβερή πρόταση Φωτιάδη για το χρίσμα της ΝΔ στο Δήμο Ξάνθης! – “Κλειδώνει” για Παυλίδη στη ΝΔ

7 Ιανουαρίου 201400:15

Πρόταση Νίκου Φωτιάδη για το χρίσμα του Δημάρχου στη ΝΔ. Την υπέβαλε πάνω στη γέφυρα του Κόσυνθου λίγο πριν ο σταυρός πέσει στο ποτάμι: “Μπένης – Τσέπελης – Δημαρχόπουλος πρέπει να πέσουν στα νερά για το σταυρό και όποιος τον πιάσει να πάρει και το χρίσμα !”  Πολύ εύστοχη και φέρνει στην επιφάνεια μια παλαιοκομματική αντίληψη που λέει ότι για να κατεβεί κάποιος δεξιός πρέπει να έχει χρίσμα και μηχανισμούς, δηλαδή ότι πρέπει σώνει και καλά όποιος διεκδικεί το Δήμο να περιοριστεί στο “χρίσμα” της ΝΔ αφού δεν έχει δικαίωμα έξω από το “μαντρί” να διεκδικήσει κάποιος το Δήμο.

Στην ίδια λογική των ομαδοποιήσεων κάποιων εποχών και οι προτάσεις κάποιων απαίδευτων πολιτικά ότι πρέπει να γίνει “εσωτερική διαδικασία” στην παράταξη της πλειοψηφίας. Λίγο μακάβριο αλλά αυτή είναι θεσμική διαδικασία όταν “εκλείπει” ο Δήμαρχος και πρέπει να αντικατασταθεί στα καθήκοντά του. Ποια σύγχρονη αντίληψη για την πολιτική λέει ότι ο κάθε Δήμος είναι φέουδο των συμβούλων της απερχόμενης παράταξης; (μπροστά στις ανατροπές που επαπειλούνται, θα ακούσουμε πολλά “πετυχημένα” το επόμενο διάστημα…)

Πάντως στο Δήμο είναι προφανές ότι έχει ενταθεί η κουβέντα για τα Δημοτικά το τελευταίο διάστημα. Αυτό το νοσηρό κλίμα που επιχειρείται να δημιουργηθεί, ανεπιτυχώς  ενταγμένο στις αντιλήψεις του περασμένου αιώνα με πολιτικάντικα τερτίπια και ομαδοποιήσεις, παραμένει στο περιθώριο. Στο προσκήνιο επιχειρεί να βρεθεί η πολιτική και είναι λογικό το γεγονός ότι δημιουργεί προβληματισμό και πανικό σε κάποιους  αφού για όλους αυτούς οι δημοτικές εκλογές σημαίνουν παραγοντισμός και διαδρομιστές την ώρα που στη συντηρητική πλευρά κάποιοι αποφεύγουν διαρκώς να ανοίξουν την ατζέντα με τα θέματα της πόλης.

Τέλος, όλα δείχνουν ότι η υποψηφιότητα Παυλίδη για την Περιφέρεια έχει «κλειδώσει» άρα ετοιμαζόμαστε για μια επανάληψη της μάχης του 2010 σε ότι αφορά στους κυριότερους μονομάχους. Εκτός αν από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ προκύψει έκπληξη που θα μπορέσει να ανατρέψει το σκηνικό και να διεμβολίσει τους Άρη Γιαννακίδη -που βαδίζει με σαφές πλεονέκτημα- και Γιώργο Παυλίδη – που παρά τις απώλειες δεν θα παραδώσει τα όπλα.

Πραγματικά εξαιρετικό το άρθρο του Συμεών Σολταρίδη που δημοσιεύσαμε στις ΑΠΟΨΕΙΣ. Τον τελευταίο καιρό, που το παλαιό πολιτικό σύστημα καταρρέει και η χώρα υποφέρει, οι εθνικισμοί και οι αμετροεπείς φανφάρες από τους κάθε λογής «πατριώτες» που θέλουν να σώσουν τη Θράκη και τη χώρα (με το αζημίωτο φυσικά) έχουν  ενταθεί, δεν μπορεί κανείς να μην παρατηρήσει ότι έχουν χάσει ακόμη και τις λογικοφανείς προφάσεις ή αφορμές. Σε εποχές που τα ελληνοτουρκικά και, ειδικά, τα μειονοτικά θέματα, βρίσκονται σε ύπνωση, όσοι έπαψαν να είναι χρήσιμοι βρήκαν την ευκαιρία να απασχολήσουν τον εξαθλιωμένο πολίτη με κάθε λογής εθνικιστικές αηδίες για αφορμές που δεν υπάρχουν καν. Το ίδιο άθλιο παιχνίδι έπαιξαν κάποιοι στο πρόσφατο παρελθόν με συνέπεια την άνοδο της ακροδεξιάς και του ρατσισμού και την είσοδο των συμμοριών στην πολιτική. (κατά ένα περίεργο τρόπο οι ταυτίσεις σε αυτούς τους χώρους είναι “παρα φύσιν”)

Οι εθνικιστικές και φοβικές κορώνες, κατασκευάζονται σε συγκεκριμένους χώρους και διοχετεύονται ανεπιτυχώς από γραφικά φερέφωνα. Δικαίωμα του καθενός βέβαια είναι να γράφει και να πιστεύει ή να διαβάζει ό,τι θέλει αυτό δεν αμφισβητείται.  Οι ακραίοι δεν έπαψαν σε καμία από τις δύο πλευρές, άγγελοι δεν βρίσκονται εύκολα σε καμία πλευρά. Όμως ο κόσμος αδιαφορεί πλήρως πια, τα προβλήματα είναι κοινά για όλους στη Θράκη και είναι το πολιτικό σύστημα που έχει διαλύσει τον κοινωνικό ιστό, γιατί η κρίση είναι αμιγώς εσωτερική υπόθεση (και δεν έχει να κάνει με τους γείτονες), πλήττει όλους τους Έλληνες πολίτες, χωρίς διακρίσεις (εκεί δεν μπορεί να μας διαχωρίσει κανείς, μαζί τα περνάμε όλοι).  Παραπλήσιο είναι το θέμα που προσεγγίζουμε και στο Editorial που αναρτήθηκε.

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr