Παράλληλη υπαίθρια αγορά θα λειτουργήσει αύριο Σάββατο δίπλα στο Παζάρι

15 Μαΐου 202006:28

Παράλληλη υπαίθρια λαϊκή αγορά την ίδια μέρα και ώρα με την υφιστάμενη Λαϊκή Αγορά του Δήμου Ξάνθης θα λειτουργεί από το Σάββατο 16 Μάϊου 2020 και έως  το Σάββατο 06 Ιουνίου 2020  αποκλειστικά επί των οδών Πανεπιστημίου (από την οδό Βασ. Σοφίας έως το χώρο του Παζαριού) και του κοινόχρηστου δημοτικού χώρου του «Λιμνίου» (από την οδό Βασ. Σοφίας μέχρι έμπροσθεν του δημοτικού κολυμβητηρίου).

Πιο συγκεκριμένα, στο χώρο του «Λιμνίου» θα τοποθετηθούν οι πωλητές με διατροφικά προϊόντα γης και θαλάσσης ενώ στο χώρο από το Παζάρι μέχρι και την οδό Πανεπιστημίου θα τοποθετηθούν οι επαγγελματίες πωλητές βιομηχανικών προϊόντων κλπ.

Όπως ισχύει και με την κανονική υπαίθρια λαϊκή αγορά (Παζάρι) θα εφαρμόζονται υποχρεωτικά τα εξής:

  • Η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των πάγκων των πωλητών ορίζεται σε πέντε (5) μέτρα με τον ενδιάμεσο χώρο κενό-ελεύθερο από αντικείμενα.
  • Όλοι οι πωλητές (επαγγελματίες και παραγωγοί) υποχρεούνται να φορούν κατά τις συναλλαγές και καθ’ όλη την διάρκεια της παραμονής τους στον χώρο, υγειονομική μάσκα και γάντια μιας χρήσης
  • Κάθε πωλητής οφείλει να τοποθετήσει σε εμφανές σημείο του πάγκου, δοχείο με εγκεκριμένο αντισηπτικό υγρό, προκειμένου να απολυμαίνονται τα μεταλλικά νομίσματα.
  • Η μη συμμόρφωση των πωλητών με όλες τις σχετικές διατάξεις επισύρει την επιβολή των ποινικών και διοικητικών κυρώσεων που προβλέπονται από το νόμο.
  • Επιπλέον, οι καταναλωτές οφείλουν να αποφεύγουν τον συνωστισμό και να διατηρούν απόσταση δύο (2) μέτρων ανά πελάτη έμπροσθεν του πάγκου εμπορευμάτων.

Η χωροθέτηση της υπαίθριας αγοράς θα πραγματοποιηθεί από το Δήμο Ξάνθης και η τοποθέτηση των πωλητών θα πραγματοποιηθεί κατόπιν κλήρωσης με ευθύνη των εκπροσώπων των σωματείων τους, παρουσία του αρμόδιου Αντιδημάρχου Ξάνθης Ιωάννη Ζερενίδη.

Η λειτουργία της παράλληλης υπαίθριας αγοράς είναι έκτακτη, στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων για την αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού, ενώ την ευθύνη για τον συχνό καθαρισμό του χώρου της λαϊκής αγοράς, την έγκαιρη αποκομιδή των απορριμμάτων, την πλύση και απολύμανση  μετά το πέρας λειτουργίας  της λαϊκής αγοράς έχουν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Ξάνθης.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr