Παραδόθηκε επίσημα στην Περιφέρεια ΑΜΘ το κτίριο της Μαθητικής Εστίας

8 Σεπτεμβρίου 201313:55

Επίσημα παραδόθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στην Περιφέρεια ΑΜΘ, το κτίριο της μαθητικής Εστίας, στην οδό Χατζησταύρου.Η παραλαβή του κτιρίου της Μαθητικής Εστίας , που βρίσκεται επί της οδού Χατζησταύρου 1, στην πόλη της Ξάνθης, ολοκληρώθηκε την Τετάρτη. Η αρμόδια επιτροπή του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης παρέδωσε στην αρμόδια επιτροπή της Περιφέρειας ΑΜΘ , το κτίριο της Μαθητικής Εστίας το οποίο ανήκει στην Περιφέρεια και είχε παραχωρηθεί το 1974 από το Νομαρχιακό Ταμείο Ξάνθης στο Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (πρώην Εθνικό Ίδρυμα Ό Βασιλεύς Παύλος” ) προς χρήση και λειτουργία οικοτροφείου. Τις πρώτες δεκατίες λειτούργησε ως φοιτητική εστία ενώ τα τελευταία χρόνια ως μαθητική.

Για την ιδιοκτησία του κτιρίου υπήρχε ένα νεφελώδες τοπίο, που αποσαφηνίστηκε, μετά από νομικές ενέργειες της Περιφέρειας, η οποία διεκδίκησε το κτίριο και, τελικώς, την περασμένη εβδομάδα, το παρέλαβε και επίσημα.

MATHITIKI ESTIA 2 MATHITIKI ESTIA 3

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr