Παπούλιας: “Δεν έχεις Ένοπλες Δυνάμεις, δεν έχεις τίποτα”.

21 Φεβρουαρίου 201319:00

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, σε εκδήλωση που έγινε στην Περιφέρεια Ηπείρου, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στα Γιάννενα, για να παραστεί στις εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης δήλωσε οτι «Για μένα, οι ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις είναι πολύ ισχυρό χαρτί για τη διπλωματία».

«Δεν έχεις ισχυρές ένοπλες δυνάμεις;», διερωτήθηκε ο κ. Παπούλιας και συνέχισε: «τότε θα υποκύψεις στην πολύ κακή σου μοίρα. Γι’ αυτό υποστηρίζω και το έχω πει στους οικονομικούς υπουργούς, καλή η οικονομική πρόοδος, καλή η ανάπτυξη, αλλά όταν είναι διαλυμένες οι ένοπλες δυνάμεις, τότε είσαι βορά στα σχέδια ανόμων γειτόνων και γενικότερα».

«Επομένως, ισχυρές ένοπλες δυνάμεις είναι ένα ισχυρό διπλωματικό χαρτί στα χέρια της Ελλάδας», σημείωσε ο Πρόεδρος και έκανε μια αναδρομή στο παρελθόν, τονίζοντας: «Μετά τη νίκη στους βαλκανικούς πολέμους, η Ελλάδα καθιερώθηκε διεθνώς. Και θα κάνω εδώ έναν ιστορικό παραλληλισμό. Αν ξεπεράσουμε τη σημερινή κρίση θα υποκλιθούν όλοι, όσοι αμφιβάλλουν τώρα για την Ελλάδα. Γι’ αυτό το λόγο μας πεισμώνει αυτή η μαχη. Με θυσίες θα την ξεπεράσουμε για να δείξουμε στην υπόλοιπη πολιτισμένη Δύση, ότι οι ‘Ελληνες έχουν αντοχές, έχουν γενναιότητα, οι Ελληνες μπορούν να ξεπεράσουν όλες τις δυσκολίες».

Οι δηλώσεις του προέδρου της Δημοκρατίας γίνονται σε μια περίοδο δύσκολη για τον αμυντικό τομέα της χώρας. Το onalert εχει ήδη θέσει σημαντικά ερωτήματα για την σχέση πολιτικής διπλωματίας και εξοπλισμών.
Ωστόσο μετα την επίσκεψη Ολάντ εχουν αναδυθεί και σημαντικές απορίες σχετικά με την ενοικίαση φρεγατών και αεροσκαφών απο την Γαλλία.

Πηγή : Onalert.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr