Panzarella

1 Ιουλίου 201311:30

Μια Ιταλίδα από την Τοσκάνη. Mια υπέροχα καλοκαιρινή σαλάτα, με τις ντομάτες και το ελαιόλαδο να δεσπόζουν σε αυτή την χρωματιστή πανδαισία.

Γι’ αυτό, φροντίστε να διαλέξετε όσο το δυνατόν πιο αρωματικές και νόστιμες τομάτες γίνεται και καλής ποιότητας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Είναι μία από τις συνταγές που θα επανάλαβετε συχνά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Συστατικά

4 μεγάλες ώριμες, αρωματικές ντομάτες κομένες σε κομμάτια
4 φλιτζάνια μπαγιάτικο ψωμί κομένο σε κύβους
1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
1/3 φλ. ελαιόλαδο
3 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο
2 κ.γ. σκόρδο λιομένο
2 μέτριες κίτρινες πιπεριές, κομμένες σε κυβάκια
1/3 φλ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2 αγγούρι κομμένο σε μικρά κομμάτια
1/3 φλ. ελιές Καλαμών (προαιρετικά)
Αλάτι
Φρεσκοτριμένο πιπέρι

Tρόπος παρασκευής συνταγής
Στρώνουμε ένα αντικολλητικό χαρτί μαγειρικής σε ένα ταψί και προθερμαίνουμε το φούρνο.
Στρώνουμε τους κύβους του ψωμιού και τα αφήνουμε μερικά λεπτά στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα.
Περίπου για 10-15 λεπτά.
Στο μεταξύ βάζουμε τις ντομάτες, το κρεμμύδι, το λάδι, το ξίδι, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μεγάλο μπολ.
Τα αφήνουμε όλα μαζί, σε θερμοκρασία δωματίου, για περίπου 1/2 ώρα, όση δηλαδή χρειάζεται για να «μπερδευτούν» αρμονικά όλα τα αρώματα.
Προσθέτουμε τις πιπεριές, το αγγούρι και τον μαϊντανό και ανακατεύουμε.
Λίγο πριν το σερβίρουμε ρίχνουμε και τους κύβους του ψωμιού και ανακατεύουμε καλά.

Πηγή : lovecooking.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr