Πάνοπλοι βούλγαροι στρατιώτες στα σύνορα με την Ελλάδα (video)

29 Μαΐου 201613:40

Στην πόλη Μπλαγκόεβγκραντ -την κοντινότερη με στρατιωτικές δυνάμεις στα σύνορα με την Ελλάδα- έγινε σύσκεψη πριν από λίγη ώρα για την αντιμετώπιση των προσφυγικών κυμάτων που παρουσιάστηκαν τις τελευταίες μέρες με την συμμετοχή της αντιπροέδρου και υπουργού εσωτερικών Ρουμιάνας Μπαβτσάροβα,του δημάρχου της πόλης,του αρχηγού της συνοριακής αστυνομίας και άλλων στελεχών.

Την ίδια ώρα πάνοπλοι άντρες του βουλγαρικού στρατού αναπτύχθηκαν στα σύνορα με την Ελλάδα με την υποστήριξη στρατιωτικών οχημάτων ενώ από χθες το απόγευμα στον μεθοριακό σταθμό Κούλατα-Προμαχώνα γινόταν συζητήσεις για τον τρόπο επιστροφής στην Ελλάδα των συνολικά 87 προσφύγων αφγανικής καταγωγής οι οποίοι συνελήφθησαν στα 2 ξεχωριστά περιστατικά και εκ των οποιών οι 53 πρώτοι επιστρέφουν σήμερα στην Ελλάδα.

Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης για τους πρόσφυγες, ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ αποκάλυψε ότι οι πρόσφυγες που συνελήφθησαν προχθές στην πόλη Πέτριτς ανέφεραν στις βουλγαρικές αρχές ότι πλήρωσαν από 200 ευρώ ο ένας σε Έλληνα διακινητή με την υπόσχεση να τους μεταφέρει στην FYROM.

newpost.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr