Πάνω από 70.000 Ελληνες έκαναν φέτος διακοπές στη Βουλγαρία – Κοσμοσυρροή στα σύνορα

27 Δεκεμβρίου 201313:00

Καίτοι η πληρότητα στα «εκλεκτά» χειμερινά θέρετρα της Ελλαδας, να έχει αγγίξει το απόλυτο, εντούτοις αποδεικνύεται πως ένα μεγάλο μέρος των Ελλήνων αποφασίζουν να περάσουν τις διακοπές τους εκτός των συνόρων.

Και μπορεί τα προηγούμενα χρόνια, στα προ κρίσης, οι ιδανικοί προορισμοί να ήταν το Παρίσι, το Λονδίνο και για τους πιο… ψαγμένους περισσότερο εξωτικοί προορισμοί, η τωρινή οικονομική κατάσταση μας φέρνει πιο κοντά στα Βαλκάνια.

Η Βουλγαρία, όπως αποδεικνύεται από τα επίσημα στοιχεία, έχει εξελιχθεί σε ιδανικό τόπο χειμερινών -και όχι μόνο- διακοπών. Αντίστοιχο, όμως, είναι και το κύμα των Βουλγάρων που έρχονται στη χώρα μας (κυρίως στη Β. Ελλάδα) για λίγες ημέρες εορταστικής ξεγνοιασιάς.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Διευθυντή Συνοριακής Αστυνομίας, Μπόικο Μποσίκοφ, στο Πρακτορείο Ειδήσεων FOCUS, περίπου 42.000 οχήματα και 130.000 επιβάτες πέρασαν τα σύνορα Ελλάδας – Βουλγαρίας τις ημέρες των Χριστουγέννων.

Η ποιοτική ανάλυση δείχνει πως περισσότεροι Ελληνες πέρασαν τις διακοπές τους στη Βουλγαρία, παρά το αντίθετο (αν και στη δεύτερη περίπτωση οι αριθμοί δεν είναι αμελητέοι). Συγκεκριμένα: 24.000 οχήματα και 77.000 άτομα έφυγαν από τη χώρα μας, με προορισμό τη Βουλγαρία, ενώ την αντίθετη κατεύθυνση ακολούθησαν 18.000 οχήματα και 53.000 άτομα.

Πάντως, όπως αναφέρθηκε, παρά τον όγκο των οχημάτων, δεν παρουσιάστηκε κανένα πρόβλημα: ούτε ουρές, ούτε κυκλοφοριακή συμφόρηση.

Πηγή:  iefimerida.gr 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr