Πάνω από 5.000 φορολογούμενοι της Κομοτηνής θα εξυπηρετούνται από τη ΔΟΥ της Ξάνθης !

24 Μαΐου 201302:57

Στην Εφορία της Ξάνθης θα χρειάζεται να απευθύνονται σε λίγο καιρό οι επαγγελματίες της Ροδόπης, είτε οι ίδιοι, είτε οι λογιστές τους, προκειμένου να διεκπεραιώνουν υποθέσεις που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα των τμημάτων Δικαστικού και Ελέγχου.

Τα δύο αυτά τμήματα, σύμφωνα με όσα καταγγέλλει ο Σύλλογος Εφοριακών Υπαλλήλων Ροδόπης, επικαλούμενος ενημέρωση που έλαβε από το Υπουργείο Οικονομικών η Πανελλήνια Ομοσπονδία τους, συγκαταλέγονται σε ένα σύνολο σχετικών παρεμβάσεων που αποφασίστηκαν για ολόκληρη τη χώρα σε σύσκεψη, που διεξήχθη στις 21 Απριλίου, υπό τον Γενικό Γραμματέα Εσόδων Χάρη Θεοχάρη.

Στο άκουσμα της παραπάνω είδησης, η διοίκηση του Συλλόγου Εφοριακών Ροδόπης κινητοποιήθηκε αμέσως, ενημερώνοντας τις τοπικές αρχές και τους επιχειρηματικούς φορείς, που τα μέλη τους πλήττονται άμεσα από μια τέτοια εξέλιξη.

Σε δεύτερη φάση, γίνεται προσπάθεια να καταγραφεί ο ακριβής αριθμός των επαγγελματιών του νομού Ροδόπης, που συνδιαλέγονται με τις υπηρεσίες της ΔΟΥ Κομοτηνής, προκειμένου να καταπέσει το επιχείρημα του Υπουργείου Οικονομικών-προσχηματικό όπως το χαρακτήρισε η πρόεδρος του Συλλόγου Μαρία Μιτανούδη- ότι ο όγκος των εξυπηρετούμενων είναι πολύ χαμηλός.

Ήδη σε συνεννόηση με τα επιμελητήρια έχει καταγραφεί η ύπαρξη 5.500 επαγγελματιών στη Ροδόπη, ενώ εκτιμάται ότι ο πραγματικός τους αριθμός ξεπερνάει κατά πολύ τους 10.000.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, όποιος κι αν είναι τελικά ο αριθμός των εξυπηρετούμενων από τα δύο αυτά τμήματα της ΔΟΥ Κομοτηνής, το μείζον ζήτημα που τίθεται αφορά στην ταλαιπωρία που θα υποστούν αυτοί, άμα την εφαρμογή της απόφασης και τη μεταφορά των τμημάτων στη ΔΟΥ Ξάνθης.

inpost.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr