Πάνω από 2.000 πολίτες συγκεντρώθηκαν ξανά στην πλατεία Ταξίμ

26 Ιουνίου 201311:00

Πάνω από 2.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν την Τρίτη στις παρυφές της κεντρικής πλατείας Ταξίμ στην Κωνσταντινούπολη για να καταγγείλουν την απόφαση της δικαιοσύνης να αφήσει ελεύθερο έναν αστυνομικό που κατηγορείται για τη δολοφονία ενός διαδηλωτή, ανέφεραν πηγές του Γαλλικού Πρακτορείου.

«Ζητούμε να λογοδοτήσουν οι δολοφόνοι», «Για τον Ετέμ, για τη δικαιοσύνη» και «ενάντια στον φασισμό, ώμο με ώμο», ήσαν κάποια από τα συνθήματα που φώναζαν επί μία ώρα οι διαδηλωτές, πολλές εκατοντάδες εκ των οποίων στέκονταν σε μικρή απόσταση από δεκάδες αστυνομικούς των μονάδων αντιμετώπισης ταραχών της αστυνομίας που απέκλειαν την πρόσβαση στο κέντρο της πλατείας.

Ένας Τούρκος αστυνομικός προσήχθη προχθές ενώπιον του δικαστηρίου για τον θανάσιμο τραυματισμό την 1η Ιουνίου –με μια σφαίρα στο κεφάλι– του 26χρονου Ετέμ Σαρισουλούλ, ωστόσο στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους έως την έναρξη της δίκης του.
Ο 26χρονος Σαρισουλούλ υπέκυψε την 14η Ιουνίου.

Ένα βίντεο που κυκλοφόρησε ευρύτατα σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης απεικονίζει τον νεαρό να καταρρέει μπροστά σε έναν κρανοφόρο αστυνομικό, ο οποίος εν συνεχεία απομακρύνεται από το σημείο με το όπλο στο χέρι.

Πηγή : goodnet.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr