Καυγάς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με αφορμή το πέμπτο κρούσμα κορονοϊού στην Ξάνθη

22 Μαρτίου 202011:32

Μεγάλη αναστάτωση επικρατεί από χθες που ανακοινώθηκε από την Διοίκηση του Νοσοκομείου Ξάνθης ότι ανιχνεύθηκε στο νομό νέος ασθενής με τον κορονοϊό. Το θέμα πήρε τεράστιες διαστάσεις όταν στην σχετική ανακοίνωση του Νοσοκομείου, σε αντίθεση με τα προηγούμενα τέσσερα κρούσματα, προσδιορίστηκε γεωγραφικά το κρούσμα στον Εχίνο του Δήμου Μύκης.

Χρήστες του facebook από διάφορες περιοχές του νομού έχουν χωριστεί σε “στρατόπεδα” προσπαθώντας άλλοι να κατανοήσουν, άλλοι να ερμηνεύσουν και άλλοι να δικαιολογήσουν την λογική πίσω από την πρακτική αυτή. 

Το Xanthipress.gr προσπάθησε να επικοινωνήσει τηλεφωνικά σήμερα με την Διοικήτρια του ΓΝΞ κ. Έλενα Ροφαέλα προκειμένου να παρουσιάσει την επίσημη τοποθέτησή της, τόσο σε σχέση με το εάν επιθυμεί να ανακοινώσει πού εντοπίστηκαν όλα τα κρούσματα -εάν δεν είναι όλα μέσα στην πόλη της Ξάνθης- όσο και εάν στο εξής τα κρούσματα που θα εντοπίζονται θα συνεχίσουν να ανακοινώνονται με την μέθοδο της γεωγραφικής αναφοράς, ώστε να μπορεί το περιβάλλον των ασθενών να λαμβάνει μέτρα πρόληψης και προστασίας επιπλέον αυτών που ήδη οφείλουμε να τηρούμε. Αναμένεται η απάντηση της κας Ροφαέλα, η οποία θα δημοσιευθεί άμεσα.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr