Πανελλήνιο κάλεσμα για πρόταση Ψηφιακών Λύσεων ενάντια στον κορονοϊό

20 Απριλίου 202010:35

Το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης διοργανώνει την Δράση Άμεσης Εφαρμογής Καινοτόμων Ψηφιακών Λύσεων ενάντια στον κορονοϊό, με την υποστήριξη των Υπουργείων Υγείας λαο Ανάπτυξης & Επενδύσεων.

Σκοπός της δράσης είναι η επιτάχυνση της υλοποίησης τεχνολογικών λύσεων οι οποίες κρίνονται ώριμες για γρήγορη ολοκλήρωση και εφαρμογή και μπορούν να δώσουν άμεσα αποτελέσματα ενάντια στις επιπτώσεις της πανδημίας, με στόχο την υποστήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Η πρόσκληση απευθύνεται σε:

  • Εταιρείες με σχετικές ώριμες λύσεις, έτοιμες για εφαρμογή με δυνατότητα άμεσης υλοποίησης και αποτελεσμάτων.
  • Ευρύτερες ομάδες που έχουν αναδειχθεί μέσα από άλλες διαγωνιστικές δράσεις (π.χ. hackathons) για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας του κορονοϊού.
  • Επίσης μπορούν να κατατεθούν προτάσεις με εξαιρετική τεκμηρίωση της δυνατότητας άμεσης υλοποίησης από ήδη υφιστάμενες δομές/παραγωγικούς μηχανισμούς.

Ταυτόχρονα είναι σε εξέλιξη ο Διαγωνισμός Ανάδειξης Καινοτόμων Ιδεών – #COVIDhackGR

Ο διαγωνισμός  έχει στόχο να αναδείξει νέες καινοτόμες ιδέες για την αντιμετώπιση των αναγκών του Εθνικού Συστήματος Υγείας στις συνθήκες της πανδημίας του κορονοϊού.

H κατάθεση προτάσεων είναι έως την Κυριακή 26/04 και από αυτές θα αναδειχθούν αυτές που οδηγούν σε άμεσα εφαρμόσιμες λύσεις.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr