Πανελλήνια Παγκύπρια Ποδηλασία Αγάπης. 3.848 χιλιόμετρα. Την Κυριακή στην Ξάνθη

29 Αυγούστου 201308:54

Από την Κομοτηνή ξεκινάει η Πανελλήνια Παγκύπρια Ποδηλασία Αγάπης. Την Κυριακή στις 5 το απόγευμα οι ποδηλάτες θα βρίσκονται στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης, ακολουθώντας την διαδρομή Πόρτο Λάγος, Κουτσό, Νέα Κεσσάνη, Βαφέικα, Ξάνθη, κάνοντας σύντομες στάσεις στους οικισμούς.

Μία ώρα νωρίτερα θα βρίσκονται  στον τερματισμό και στην απονομή των μεταλλίων της διοργάνωσης που ετοίμασε ο “Πήγασος” στο πλαίσιο των γιορτών Παλιάς Πόλης της Ξάνθης.

Στόχος των τριών ποδηλατών που στην περιοχή μας υποστηρίζονται από την Ομάδα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ξάνθης και από τον Σύλλογο Κυπρίων, είναι η συλλογή τροφίμων για άπορους, εκ των οποίων τα 2/3 θα μείνουν στις δομές που τους υποστηρίζουν και το 1/3 θα πάει σε απόρους στην Κύπρο.

Οι 3 ποδηλάτες από την Κύπρο σημείωσαν χαρακτηριστικά:

«Είμαστε 3 φίλοι (Ανδρέας Ονησιφόρου, Γιώργος Δημητρίου και Αντρέας Σκουτέλλας). Την εβδομάδα 07-13/04/2013 διανύσαμε με τα ποδήλατα μας 700 χλμ συλλέγοντας τρόφιμα για τα κοινωνικά παντοπωλεία, όπου είχαμε και την δικιά σας στήριξη. 3 περίπου τόνοι τρόφιμα παραδόθηκαν στα κοινωνικά παντοπωλεία
Γνωρίζοντας ότι οι αιτήσεις για βοήθεια αυξάνονται με γοργούς ρυθμούς, αποφασίσαμε να διοργανώσουμε το Σεπτέμβριο πανελλαδική ποδηλασία για την συλλογή τροφίμων. Από τα τρόφιμα που θα μαζεύουμε τα 2/3 θα παραμένουν Ελλάδα για την κάλυψη των αναγκών της πόλης που κάνει κάθε φορά τη συλλογή και το 1/3 θα αποστέλλεται στην Κύπρο.
Η Πανελλαδική ποδηλασία θα ξεκινήσει από τη Κομοτηνή στις 01/09/2013 και θα τερματίσει στις 11/10/2013 στη Λεμεσό συνολικά θα διανύσουμε 3,848 χλμ.
Η όλη εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κυρίου Νίκου Αναστασιάδη»

radio899,gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr