Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού στα Μειονοτικά σχολεία της Ξάνθης

17 Οκτωβρίου 201410:30

Η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού γιορτάστηκε αυτή τη φορά και στα σχολεία μειονοτικής εκπ/σης, καθώς η προηγούμενη προγραμματισμένη ημερομηνία (6/10) συνέπεσε με τον εορτασμό του ραμαζανιού. Ο περιφερειακός δ/ντης εκπ/σης Σ. Μελισσόπουλος όρισε στην περιοχή ευθύνης την παραπάνω διεξαγωγή για την Τρίτη 14/10 , ενώ τα σχολεία ανταποκρίθηκαν, πραγματοποιώντας κατά τόπους πλούσιες αθλητικο-κοινωνικές εκδηλώσεις.

Γλαυκη Σχολείο - Λόχος ΚαταδρομώνΣε όλες τις σχολικές μονάδες του Ν. Ξάνθης υπήρξαν συντονισμένες αθλητικές δράσεις, στα πλαίσια ανάδειξης του “Κοινωνικού σχολείου” και με βασικό θεματικό άξονα για το σχ. Έτος 2014-15 “Όλοι διαφορετικοί όλοι ίσοι” .

Ιδιαίτερες και πολυποίκιλες ήταν οι δραστηριότητες στην ορεινή ζώνη με το σχ. συγκρότημα της Γλαύκης (ΓΕΛ, ΕΠΑΛ, Γυμνάσιο) να συνδιοργανώνουν μεταξύ άλλων αγώνα δρόμου στην περιοχή, όπως και Κυνήγι Θησαυρού, Άσκηση Προσανατολισμού στο δάσος (με τη συνδρομή του Λόχου Καταδρομέων της περιοχής), ατομικά και ομαδικά αθλήματα, προβολές και κοινωνικές δράσεις κα.

Προσανατολισμός ΓλαύκηΜικρότερης έκτασης, αλλά με ευρηματικότητα αξιόλογη ήταν τα αντίστοιχα δρώμενα στο Γυμνάσιο Σμίνθης, όπου οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε εκδηλώσεις ισορροπίας, γιόγκα, αθλητισμού, αλλά και πρωτότυπες ιχνογραφίες με συνθήματα και ζωγραφιές.

Η Πανελλήνια Ημέρα Σχ. Αθλητισμού πραγματοποιήθηκε το ίδιο εντυπωσιακή σε Εχίνο, Πάχνη και Κένταυρο, ενώ συγκινητικές ήταν οι προσπάθειες στα μικρά (2θέσια) σχολεία της Πρωτοβάθμιας όπου δόθηκε πανηγυρικός αθλητικός χαρακτήρας , με τους μαθητές στη Μάνταινα να εντυπωσιάζονται από καινοτόμα αθλήματα (badminton) και οργανωμένες δράσεις των υπευθύνων.

απονομες ΓλαύκηΤέλος, στην πόλη της Ξάνθης έγιναν σπουδαίες εκδηλώσεις στο 1ο και 2ο μειονοτικό, αλλά και στο ιδιωτικό Λύκειο με μαθητές και εκπαιδευτικούς να δείχνουν ότι απολαμβάνουν και επικροτούν το νέο θεσμό του ΥΠΕΠΘ.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr