Πανακότα με άρωμα καφέ

12 Αυγούστου 201309:18

Επιδόρπιο και καφές στο ίδιο πιάτο. 2 σε 1 δηλαδή! Σκέφτεστε κάτι καλύτερο;

από το Γιάννη Λουκάκο

 

Υλικά για 8 άτομα:

300ml γάλα
600ml κρέμα γάλακτος
100ml καφές εσπρέσο
1 σφηνάκι λικέρ καφέ
½ φλιτζάνι ζάχαρη
7 φύλλα ζελατίνας (12γρ.)

 

Για το σερβίρισμα:

σοκολατένιους κόκκους καφέ

 

Εκτέλεση:

Ετοιμάζετε τον εσπρέσο και μουλιάζετε τις ζελατίνες σε ένα μπολ με κρύο νερό, μέχρι να μαλακώσουν και να φουσκώσουν.
Στο μεταξύ ρίχνετε το γάλα, τη ζάχαρη και την κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι το οποίο τοποθετείτε σε χαμηλή θερμοκρασία. Μόλις το μίγμα δείχνει να φουσκώνει, το απομακρύνετε από τη φωτιά.
Στύβετε καλά τις ζελατίνες με το χέρι και τις ρίχνετε κι αυτές στο μίγμα, ανακατεύοντας δυνατά ώστε να διαλυθούν τελείως. Προσθέτετε τον εσπρέσο και το λικέρ καφέ κι ανακατεύετε για λίγο ακόμη.
Αφήνετε το μίγμα να κρυώσει και μετά το μοιράζετε σε ατομικά φορμάκια τα οποία αφήνετε στο ψυγείο για 5-6 ώρες τουλάχιστον, μέχρι να πήξει καλά η πανακότα.
Ξεφορμάρετε την πανακότα σε πιάτα, βουτώντας τα φορμάκια για μερικά δευτερόλεπτα σε ζεστό νερό. Διακοσμείτε με σοκολατάκια σε σχήμα κόκκου καφέ και σερβίρετε αμέσως.

 

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος

Food Styling: Tina Webb
protothema.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr