Το ΠΑΜΕ στην κινητοποίηση της Πέμπτης

4 Φεβρουαρίου 201623:40

   Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ξάνθη. Από τις πρώτες πρωινές ώρες στο χώρο της “E-Value” και στη Φοιτητική Λέσχη Ξάνθης, δόθηκε η μάχη της απεργιακής περιφρούρησης. Στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στις 10:30 το πρωί στην Κεντρική Πλατεία της πόλης, χαιρετισμό απηύθυνε το μέλος του Πανελλαδικού Συμβουλίου της Π.Α.Σ.ΕΒΕ Γιάννης Βουζαράς.

”Ο ξεκάθαρος στόχος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, η οποία συνεχίζει την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, είναι τόσο να ξεμπερδεύει με την κοινωνική ασφάλιση πλήττοντας βαριά και τις συντάξεις, αλλά και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για μαζικό ξεκλήρισμα των μικρών επαγγελματιών και αυτοαπασχολουμένων. Η διαχρονική ληστεία των ασφαλιστικών ταμείων, η βαριά φορολογία 26% από το πρώτο ευρώ και τα χαράτσια κάνουν την πάλη ενάντια στα μονοπώλια και την Ε.Ε μονόδρομο για τους συναδέλφους. Πρέπει να ξεμπερδεύουμε με τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές της ΓΣΒΕΕ και ΕΣΕΕ που μιλούν για «διορθώσεις» και «καλή ανταποδοτικότητα» δίνοντας ουσιαστικά στην κυβέρνηση τη δυνατότητα να ελιχθεί και να προωθήσει τους στόχους της. ” τόνισε χαρακτηριστικά.

Την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε το μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου και της γραμματείας Ξάνθης του Π.Α.ΜΕ Κώστας Βογιατζής ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε: ”Απαιτούμε να πληρώσει η πλουτοκρατία, οι μεγάλοι εργοδότες, τα μονοπώλια που ευθύνονται για την κρίση, την ανεργία, τα άθλια μεροκάματα και την ανασφάλιστη εργασία. Να πληρώσουν αυτοί που η κυβέρνηση θεωρεί ότι έχουν «υπεύθυνη στάση», οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, οι μεγαλοξενοδόχοι, οι μεγαλέμποροι, οι τραπεζίτες. Απαιτούμε Κοινωνική Ασφάλιση αποκλειστικά δημόσια και υποχρεωτική με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας. Το θράσος και η κοροϊδία της κυβέρνησης προς τον εργαζόμενο λαό δεν έχει όριο. Η σύνταξη – επίδομα πτωχοκομείου των 380 ευρώ που επιδιώκεται να χρηματοδοτεί το κράτος μόνο κατά ένα μέρος είναι πρόκληση. Συνάδελφοι μπορούμε να υψώσουμε τείχος αντίστασης απέναντι στο νομοσχέδιο λαιμητόμο. Ξεσκεπάζουμε τη γραμμή της ταξικής συνεργασίας των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ που έστρωσαν το δρόμο και συνδιαμόρφωσαν για χρόνια με τους κοινωνικούς διαλόγους την επίθεση στην ασφάλιση. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα σε αγώνα μαζί με το ΠΑΜΕ ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης, της Ε.Ε και του μεγάλου κεφαλαίου. Άλλη λύση δεν υπάρχει: ή με τα κέρδη των μονοπωλίων ή με τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων.”

   Ακολούθησε δυναμική και μαζική πορεία στους δρόμους της πόλης και στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι ενίσχυσαν την απεργιακή περιφρούρηση στην “E-Value”.\IMG_20160204_112745 IMG_20160204_112043

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr