pame

To ΠΑΜΕ για τα αποτελέσματα στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης

4 Μαρτίου 201616:16

      Η Γραμματεία Ξάνθης του Π.Α.ΜΕ χαιρετίζει τους αντιπροσώπους, που στήριξαν το ψηφοδέλτιο της ΕΣΑΚ στις εκλογές του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης που πραγματοποιήθηκαν στις 2 Μαρτίου, ξεπερνώντας τις πιέσεις που δέχθηκαν, τις αναστολές ή τις διαφωνίες που μπορεί να είχαν απέναντι στις δυνάμεις του Π.Α.ΜΕ.

Η ενίσχυση του ψηφοδελτίου που στήριξε το ΠΑΜΕ σε ψήφους, ποσοστά και έδρες αποτελεί αναγνώριση της προσπάθειάς μας για να αποκρουστεί η επίθεση στα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα και κατακτήσεις. Απηχεί τον πόθο των εργαζομένων του νομού μας για την ανασύνταξη και χειραφέτηση του Εργατικού Κέντρου από την αντεργατική – αντιλαϊκή πολιτική και καταδίκη της αποχής του, από κάθε παρενόχληση της μεγαλοεργοδοσίας. Για ένα Εργατικό Κέντρο, με κύρος και φωνή ικανό να υπερασπιστεί το δίκιο των χιλιάδων εργαζομένων του νομού μας, που στενάζουν από την ασυδοσία της εργοδοσίας στα εργοστάσια, τις τηλεπικοινωνίες, στις εμπορικές αλυσίδες, τους χώρους επισιτισμού κλπ.

Το άνοδος των δυνάμεων της ΕΣΑΚ (της παράταξης που στηρίζει το Π.Α.ΜΕ.) είναι αποτέλεσμα της δράσης των ταξικών δυνάμεων όλα τα χρόνια που προηγήθηκαν. Σε αυτά καταγράφεται, σε σχέση με τις αρχαιρεσίες του 2013, άνοδος στις 15 ψήφους (από 11) και σε 2 έδρες (από 1) στο ΔΣ του ΕΚΞ.

Το αποτέλεσμα του ψηφοδελτίου της ΠΑΣΚΕ, που σε αυτές τις εκλογές εμφανίστηκε με «ανεξάρτητο» μανδύα, με άλλη επωνυμία, αποτελεί κατά ένα μεγάλο μέρος, απόρροια παραγωγής νόθων αντιπροσώπων από σωματεία «φαντάσματα» όπως καταγγείλαμε στο συνέδριο του ΕΚΞ που προηγήθηκε, και συγκεκριμένα αυτό των Ιδιωτικών Υπαλλήλων όπου υπάρχουν 88 διπλοψηφίες από άλλα κλαδικά ή επιχειρησιακά σωματεία, αλλά και αυτό του Τουρισμού – Επισιτισμού που ελέγχεται από την ΠΑΣΚΕ με 13 διπλοψηφίες. Επίσης στα σωματεία που ελέγχονται από τις δυνάμεις της ΔΑΚΕ και συγκεκριμένα στο αντίστοιχο των Ιδ. Υπαλλήλων υπάρχουν 84 διπλοψηφίες.

Το αποτέλεσμα των εκλογών είναι προφανές ότι δεν είναι προϊόν προσθαφαιρέσεων. Είναι αποτέλεσμα της σύγκρουσης των δύο γραμμών στο συνδικαλιστικό κίνημα. Της γραμμής της ταξικής συνεργασίας και της γραμμής της ταξικής πάλης.

Αυτή η γραμμή συνέβαλλε στην ανάπτυξη αγώνων ενάντια σε απολύσεις, μειώσεις μισθών, στη διεκδίκηση άμεσων μέτρων ανακούφισης των ανέργων, στο δικαίωμα για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παιδεία και υγεία, ενάντια στη φοροληστεία κ.α. Αυτή είναι η βάση για να επιτευχθεί η πραγματική ενότητα των εργαζομένων στο έδαφος της οργάνωσης του αγώνα σε κλαδικό και επιχειρησιακό επίπεδο, για την ανάκτηση των απωλειών της κρίσης και της ικανοποίησης των σύγχρονων αναγκών.

Οι ταξικές δυνάμεις είναι σε διαρκή αντιπαράθεση με τις πρακτικές που θέλουν τους εργαζόμενους στη γωνιά να αναμένουν λύσεις από κάποιους πεφωτισμένους σωτήρες, χωρίς τη δική τους ενεργό συμμετοχή, οργάνωση και διεκδίκηση. Είναι σε αντιδιαμετρική κατεύθυνση με τις πρακτικές που θέλουν σωματεία χωρίς συνεδριάσεις ΔΣ και Γενικών Συνελεύσεων σε όλη τη θητεία τους, τις πρακτικές της πλειοψηφίας στο ΔΣ του ΕΚΞ που ευθύνονται για την κατάσταση του συνδικαλιστικού κινήματος στο Νομό μας, το χαμηλό βαθμό οργάνωσης.

Οι ταξικές δυνάμεις εκλέγουν εκπροσώπους στη Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης, την Παναγιώτα Ρόϊδου και τον Κώστα Βογιατζή.

Τα αποτελέσματα αναλυτικά:

 

2016

2013

2010

ΕΓΓΕΓΡΑΜΕΝΟΙ

96

130      13       

153      13

ΨΗΦΙΣΑΝ

91

126

153

Α/Λ

—–

—–

2

ΕΓΚΥΡΑ

91

126

151

ΕΣΑΚ (ΠΑΜΕ)

15   (16,5%)    2

11   ( 8,8%)      1

3    (2%)         0

Ενωτική Κίνηση (ΠΑΣΚΕ)

52     (57% )    8

49   (38,9%)    6

84  (55,6%)      8

ΔΑΚΕ

22   ( 24,2%)     3

48   (38,1%)      5

61  (40,4%)      5

ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΚΙΝΗΣΗ

2     ( 2,3% )   0

11    (8,7%)      1

3      (2% )    0

ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΕΡΕΜΒΑΣΗ

—–

7      (5,5%)      0

——–

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr