“Παγώνουν” οι διακοπές ρεύματος στους αγρότες

13 Φεβρουαρίου 201720:07

Περιθώριο μέχρι τα μέσα Μαρτίου, οπότε και αναμένεται να πληρωθούν οι συνδεδεμένες ενισχύσεις προσανατολίζεται να δώσει η ΔΕΗ στους αγρότες που έχουν απλήρωτους λογαριασμούς.

Την αναστολή των διακοπών ρεύματος προανήγγειλε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βασίλης Κόκκαλης την περασμένη εβδομάδα και επιβεβαίωσε εμμέσως ο επικεφαλής της επιχείρησης, Μανώλης Παναγιωτάκης κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου στην Πτολεμαϊδα.

Ο κ. Παναγιωτάκης δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι η ΔΕΗ πολλάκις έχει δείξει μέχρι τώρα τον κοινωνικό της χαρακτήρα, ιδίως στις περιπτώσεις αγροτών στους οποίους, όπως είπε, υπάρχει ανοχή μέχρι να λάβουν τις επιδοτήσεις τους.

Η τοποθέτηση αυτή κινείται στο ίδιο μήκος κύματος με τις δηλώσεις που έκανε την περασμένη Πέμπτη ο κ. Κόκκαλης ο οποίος έκανε λόγο για αναστολή διακοπής συνδέσεων αγροτικού ρεύματος μέχρι την πληρωμή της συνδεδεμένης ενίσχυσης περίπου ως τα μέσα Μαρτίου. «Αναμένω την έγκριση του Δ.Σ. της ΔΕΗ στην παρέμβασή μου», ανέφερε χαρακτηριστικά προσθέτοντας: «Θεωρώ πως αυτό είναι μονόδρομος για την Διοίκηση της Εταιρείας, αφού είναι σε όλους γνωστό πως η οικονομική κατάσταση των αγροτών δεν τους επιτρέπει την άμεση εξόφληση των λογαριασμών. Η κυβέρνηση κάνει, και θα συνεχίσει να κάνει, ότι περνάει από το χέρι της για να στηρίξει έμπρακτα τους Έλληνες αγρότες».

Οι δηλώσεις έγιναν μετά την παρέμβασή του στον υπουργό Περιβάλλοντος & ενέργειας Γιώργο Σταθάκη και στον πρόεδρο της ΔΕΗ, αφού προηγουμένως είχε ενημερωθεί πως στα τέλη Ιανουαρίου έγιναν από τη ΔΕΗ επιδόσεις ειδοποιητηρίων διακοπής παροχών ρεύματος αγροτικής χρήσης με δικαστικό κλητήρα σε αγρότες

ypaithros.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr