Παγωµένη πουτίγκα µε γιαούρτι, πετιµέζι και πράσινο νεραντζάκι

10 Σεπτεμβρίου 201410:49

Υλικά

500γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1/2 φλιτζάνι πετιµέζι
6 φύλλα ζελατίνας µικρά (κατάλληλα για 1/2 λίτρο υγρού)
8 πράσινα νεραντζάκια (γλυκό του κουταλιού)
Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα µπολ µε κρύο νερό µαλακώνετε τα φύλλα της ζελατίνας. Σε ένα µικρό κατσαρολάκι βάζετε να ζεσταθεί μισό νεροπότηρο νερό.

Βήμα 2

Σε ένα µεγάλο µπολ ρίχνετε το γιαούρτι και το πετιµέζι και ανακατεύετε καλά µέχρι να γίνει ένα ενιαίο µίγµα.

Βήμα 3

Στύβετε τις µαλακωµένες ζελατίνες και τις ρίχνετε στο νερό που ζεστάνατε. Ανακατεύετε µέχρι να διαλυθούν. Στη συνέχεια, ρίχνετε το νερό µε τις διαλυµένες ζελατίνες µέσα στο γιαούρτι. Ανακατεύετε καλά και, επειδή το γιαούρτι θα σας κόψει ελαφρά λόγω του ζεστού νερού, θα το βάλετε στο µπλέντερ λίγο λίγο και θα το χτυπήσετε µέχρι να γίνει οµοιογενές.

Βήμα 4

Μεταφέρετε το µίγµα σε µια φόρµα στρογγυλή και αφήνετε την πουτίγκα στο ψυγείο για 6 ώρες τουλάχιστον στο πάνω ράφι. Παίρνετε τα νεραντζάκια, τα κόβετε πρώτα στη µέση και µετά σε σπιρτόξυλα.

Βήμα 5

Όταν έρθει η ώρα του σερβιρίσµατος βγάζετε το γλυκό από το ψυγείο και το ξεφορµάρετε σε στρογγυλή πιατέλα. Ρίχνετε πάνω από το γλυκό τα σπιρτόξυλα από τα πράσινα νεραντζάκια και το σερβίρετε.

Πηγή:www.olivemagazine.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr