Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας 8 Μαρτίου 2016, μία ημέρα αφιερωμένη σε όλες τις γυναίκες του κόσμου. Tης Γ. Ανδρέου

8 Μαρτίου 201610:14

Η Ημέρα της Γυναίκας εορτάζεται από το 1908, σε μια προσπάθεια προώθησης των δικαιωμάτων της γυναίκας. Την ημέρα αυτή είναι μια ευκαιρία να τιμήσουμε τις γυναίκες για τα κοινωνικά, οικονομικά, πολιτιστικά και πολιτικά τους επιτεύγματα και να προβάλλουμε με την έμπρακτη στήριξη μας σαν κοινωνία την απαραίτητη ουσιώδη συνεισφορά της γυναίκας για την ανθρωπότητα.

Σε ένα διεθνές σκηνικό, ιδιαίτερα επιβαρυμένο με το θέμα των προσφύγων, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιοαφιερώνει φέτος την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στις γυναίκες-πρόσφυγες.

Στη γυναίκα που άλλη μια φορά καλείται να σηκώσει το φορτίο,να ευχηθούμε αλλά και να σταθούμε έμπρακτα αρωγοί σαν συντεταγμένη κοινωνία, ώστε και μέσα από τις ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες που βιώνει, να βρει τη δύναμη για δημιουργία, στόχους, φιλοδοξία, ελπίδα όπως μόνο η γυναικεία καρδιά μπορεί να προσφέρει στην πατρίδα μας, στον κόσμο ολόκληρο.

 

 

 

Ανδρέου Γεωργία Μιχαηλίδη

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr