Παγκόσμια Ημέρα Παθολογικής ανατομικής. Το Νοσοκομείο ανοίγει το εργαστήριό του την Τετάρτη

16 Νοεμβρίου 201512:03

Στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας Παθολογικής Ανατομικής, το Νοσοκομείο Ξάνθης ανοίγει στο κοινό το αντίστοιχο ειδικό εργαστήριο που λειτουργεί από το 2006, υπό την διεύθυνση της ιατρού Σοφίας Μαυροπούλου, προκειμένου οι πολίτες να γνωρίσουν από κοντά τον τρόπο που γίνονται οι διάφορες εργαστηριακές εξετάσεις, οι γνωστές “βιοψίες” που αποτελούν το βασικότερο στοιχείο στην πρόληψη και διάγνωση πολύ σοβαρών παθήσεων.

Επίσης σημαντική είναι η συμβολή στην πρόληψη του καρκίνου της μήτρας στις γυναίκες με την διενέργεια εξετάσεων του γνωστού “test Pap”.

Ενδεικτικά κάνουμε γνωστό ότι για όλο το 2014 και μέχρι σήμερα, έχουν πραγματοποιηθεί στα ειδικά εργαστήρια οι ακόλουθες εξετάσεις:

α) Παθολογικής Ανατομικής: 14.360

β) Test Pap: 2.732

Στις 18 Νοεμβρίου ημέρα Τετάρτη μπορούν να ξεναγηθούν όσες και όσοι το επιθυμούν, κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού (τηλ: 25413 – 51614/615) στο εργαστήριο Παθολογοανατομίας του Νοσοκομείου.

Επίσης την ίδια ημέρα (18-11-2015) θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στο αμφιθέατρο του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης. Σκοπός της εκδήλωσης είναι η γνωριμία των μαθητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με την Παθολογική Ανατομική και τους Παθολογοανατόμους, τον τρόπο που δουλεύουν, τί εξετάζουν και πώς, με γυμνό μάτι ή με μικροσκόπιο, συνεισφέρουν στη θεραπεία των ασθενών και ποιές οι προοπτικές του μέλλοντος.

Ειδικότερα αναμένεται να συμμετάσχουν 120 περίπου άτομα από το 3ο Γυμνάσιο Ξάνθης και οι σπουδαστές του ΔΙΕΚ.

Περισσότερες πληροφορίες για την ειδικότητα και τις δράσεις του Παθολογοανατομικού εργαστηρίου μπορούν να ανακτηθούν στον ιστότοπο του Νοσοκομείου: www.hosp-xanthi.gr

 

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr