Παγκόσμια Ημέρα Επισιτισμού η 16η Οκτωβρίου, με σκοπό της την εξάλειψη της πείνας παγκοσμίως

16 Οκτωβρίου 201313:36

Η Παγκόσμια Ημέρα Επισιτισμού γιορτάζεται κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο στις 16 Οκτωβρίου προς τιμήν της ημερομηνίας ίδρυσης του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών το 1945.

Η ημέρα γιορτάζεται παγκοσμίως και από πολλούς οργανισμούς που ασχολούνται με την ασφάλεια των τροφίμων, όπως το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα.

Ο εορτασμός της ημέρας καθιερώθηκε από τις χώρες μέλη του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών στην 20η Γενική Διάσκεψη του Οργανισμού το Νοέμβριο του 1945.

Η αντιπροσωπεία της Ουγγαρίας με επικεφαλής τον Ούγγρο πρώην υπουργό Γεωργίας και Τροφίμων Παλ Ρομά, διαδραμάτισε ενεργό ρόλο κατά την 20ή σύνοδο της Διάσκεψης και πρότεινε την ιδέα του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Επισιτισμού σε όλο τον κόσμο.

Από το 1945 η ημέρα γιορτάζεται κάθε χρόνο σε περισσότερες από 150 χώρες με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού στα ζητήματα που αφορούν τη φτώχεια και την πείνα στις αναπτυσσόμενες χώρες.

Από το 1981 η Παγκόσμια Ημέρα Τροφίμων υιοθετεί ένα διαφορετικό θέμα κάθε χρόνο, προκειμένου να τονίσει τους τομείς που απαιτούνται για την ανάληψη δράσης και να ορίσει έναν κοινό στόχο.

Τα περισσότερα από τα θέματα περιστρέφονται γύρω από τη γεωργία , διότι μόνο οι επενδύσεις στη γεωργία – μαζί με την υποστήριξη της εκπαίδευσης και της υγείας – μπορούν να αλλάξουν την κατάσταση.

Το θέμα της φετινής Ημέρας Επισιτισμού είναι «βιώσιμα συστήματα για την Ασφάλεια των Τροφίμων και της Διατροφής»

Πηγή:  iefimerida.gr 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr