Παγίδα με φόρο 22% για όσους δεν συγκεντρώσουν τις απαραίτητες αποδείξεις το 2014

25 Δεκεμβρίου 201321:12

Με φόρο 22% επί της διαφοράς κινδυνεύουν όσοι φορολογούμενοι δεν μπορούν να συγκεντρώσουν το 10% του εισοδήματός τους σε αποδείξεις, λόγω της μείωσης των κατηγοριών αποδείξεων που θα γίνονται πλέον αποδεκτές, σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, που επικαλείται ως πηγή ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών.

Σύμφωνα με την «Κ», στόχος του ΥΠΟΙΚ είναι να εστιάσει στη συγκέντρωση αποδείξεων από επαγγέλματα όπου παρατηρείται ευρεία φοροδιαφυγή, όπως ιατροί, υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, συνεργεία αυτοκινήτων, και άλλα επαγγέλματα παροχής υπηρεσιών που δεν εκδίδουν εύκολα αποδείξεις.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο, παρά το γεγονός ότι το ποσό που πρέπει να συγκεντρωθεί μέσω αποδείξεων το 2014 μειώθηκε σε σχέση με το 25% το 2013, η συγκέντρωσή του εν λόγω ποσοστού είναι δύσκολη, καθώς οι δαπάνες της πλειοψηφίας του κόσμου αφορούν τρόφιμα, ένδυση και αλλά είδη πρώτης ανάγκης.

Τέτοιου είδους αποδείξεις, όπως παραδείγματος χάριν από σούπερ-μαρκετ, δεν θα γίνονται πλέον αποδεκτές.

Πηγή: www.skai.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr