Κοτόπουλο Pad-Thai

4 Ιουνίου 201022:00

pad-tai_final_copyΚλασική κινέζικη συνταγή . Εύκολη, γρήγορη, οικονομική και τόσο… Ασιατική.

Συστατικά συνταγής

  • 300 γρ. Νούντλς ρυζιού
  • 3 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
  • 2 αυγά
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 200 γρ. φιλέτο κοτόπουλο, κομμένο σε κύβους
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. γαρίδες βρασμένες
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, χοντροκομμένα
  • 3 κουταλιές της σούπας σόγια σος
  • 1 κόκκινη καυτερή πιπερίτσα
  • 1 κουταλάκι χυμό λεμονιού
  • ½ κουταλάκι καστανή ζάχαρη
  • 120 γρ. βλαστάρια φασολιών
  • 50 γρ. βρασμένο αρακά
  • 3 κουταλιές της σούπας φύλλα μαϊντανού

Οδηγίες συνταγής

Μουλιάζουμε τα νούντλς σε ζεστό νερό μέχρι να μαλακώσουν σύμφωνα με τις οδηγίες που γράφει στη συσκευασία.

Χτυπάμε τα αυγά, τα αλατοπιπερώνουμε και τα τηγανίζουμε φτιάχνοντας μια λεπτή ομελέτα. Την σερβίρουμε σ’ ένα πιάτο, την αφήνουμε να κρυώσει και την κόβουμε σε λωρίδες.

Σ’ ένα τηγάνι ζεσταίνουμε 3 κουταλιές λάδι και μαγειρεύουμε τους κύβους από το κοτόπουλο μαζί με το σκόρδο μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

Προσθέτουμε τις γαρίδες και τα κρεμμυδάκια και μαγειρεύουμε για ένα λεπτό πριν ρίξουμε στο τηγάνι τα νούντλς. Δυναμώνουμε τη φωτιά και βάζουμε στο τηγάνι την καυτερή πιπεριά, το λεμόνι, τη ζάχαρη, τη σόγια για ένα λεπτό ακόμα.

Ανακατεύουμε μέσα στο τηγάνι τον αρακά και τις λωρίδες της ομελέτας και σερβίρουμε αμέσως γαρνίροντας με τον μαϊντανό.

  • Διάρκεια: 35 λεπτά

www.lovecooking.gr

www.mpatzakidis.gr

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr