Π. Σταυρακάρας: ΔΕΝ συμφωνώ με τη σημερινή διαδικασία συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ξάνθης

26 Μαΐου 202015:47

Την διαφωνία του με την διαδικασία εκτέλεσης της σημερινής συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ξάνθης, εξέφρασε προς από λίγο προς τον Πρόεδρό της και Δήμαρχο Ξάνθης Μανώλη Τσέπελη, ο Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης Ξάνθη για Όλους, Παναγιώτης Σταυρακάρας. 

Με την επιστολή του, που κοινοποίησε στα ΜΜΕ του νομού, ο κ. Σταυρακάρας συνοψίζει τους λόγους για τους οποίους ψήφισε “Παρών” στη διαδικασία.

Πιο συγκεκριμένα, η επιστολή αναφέρει: 

 

Κύριε Πρόεδρε

Για άλλη μια φορά αγνοήσατε το αίτημά μας για συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου μας με τηλεδιάσκεψη, όπως προβλέπεται άλλωστε και από την εγκύκλιο με αριθμό 18318/16-3-2020 του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Αντί αυτού επιλέγετε αποκλειστικά το έσχατο δικαίωμα που σας δίνει ο νόμος, αυτό των «δια περιφοράς συνεδριάσεων» των Συλλογικών Οργάνων του Δήμου μας, για προφανείς λόγους.

Γνωρίζετε όμως πολύ καλά ότι σύμφωνα με το  άρθρο 184, αρ. 1 του νόμου 4635/2019 συνεδριάσεις με αυτόν τον τρόπο πραγματοποιούνται:

 «Εφόσον ανακύπτουν θέματα κατεπείγοντος χαρακτήρα, για τα οποία είναι αναγκαία η άμεση λήψη απόφασης και βάσιμα πιθανολογείται κίνδυνος εκ της αναβολής….….».

Επειδή λοιπόν τα περισσότερα θέματα της ημερήσιας διάταξης της σημερινής δια περιφοράς συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής χρήζουν ενός δημοκρατικού διαλόγου, διερευνητικών ερωτημάτων και πιθανόν διαφορετικών προτάσεων και επίσης επειδή τα περισσότερα εξ αυτών δεν είναι κατεπείγοντος χαρακτήρα, για το λόγο αυτόν δεν συμφωνώ με τη σημερινή διαδικασία συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής και ΨΗΦΙΖΩ ΠΑΡΩΝ και για τα 10 θέματα της σημερινής ημερήσιας διάταξης.

 

Σταυρακάρας Παναγιώτης

Δημοτικός Σύμβουλος

Μέλος Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Ξάνθης

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr