Π.Α.ΜΕ εναντίον Εργατικού Κέντρου

8 Αυγούστου 201617:15

Σε κάλεσμα που έκαναν Ομοσπονδίες κι Εργατικά κέντρα από όλη την Ελλάδα, σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια σωματεία, ώστε να συμβάλλουν στην οργάνωση της πάλης των εργαζομένων για τη διεκδίκηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, ανταποκρίθηκαν εκατοντάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις σε όλη την επικράτεια, καθώς και από το Ν. Ξάνθης.
Παράλληλα με τις αποφάσεις για τη διεκδίκηση των Συλλογικών Συμβάσεων, υιοθετείται από τα σωματεία που συνεδριάζουν και το σχέδιο νόμου που συντάχθηκε με πρωτοβουλία Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων για τις Συλλογικές Συμβάσεις στο οποίο προβλέπεται: η κατάργηση διατάξεων που περιέχονται σε προηγούμενους αντεργατικούς νόμους, διασφαλίζονται πλήρως οι συλλογικές διαπραγματεύσεις και οι Συμβάσεις, αποκαθίστανται ο κατώτερος μισθός στα 751 ευρώ, τα δώρα και τα επιδόματα σε όλους τους συνταξιούχους, οι όροι των κλαδικών Συμβάσεων επανέρχονται στα επίπεδα του 2012. Σκοπός του σχεδίου νόμου είναι, μετά τη συγκέντρωση των υπογραφών, να κατατεθεί σε όλα τα πολιτικά κόμματα, εκτός της Χρυσής Αυγής. Σκοπός είναι να ανοίξουν οι συζητήσεις που γίνονται στα σωματεία και σε χώρους δουλειάς, να γίνεται όλο και περισσότερο συνείδηση ότι χρειάζεται να δυναμώσουν η ενότητα των γραμμών της εργατικής τάξης, η οργάνωσή της στους χώρους δουλειάς, στους κλάδους.
Η Γραμματεία Ν. Ξάνθης του Π.Α.ΜΕ. καταγγέλλει την πλειοψηφία του ΕΚΞ για την στάση της στο θέμα συζήτησης για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας που τέθηκε στη συνεδρίαση του ΔΣ την Παρασκευή 27/07/2016.
Οι παρατάξεις της ΕΚΕ (πρώην ΠΑΣΚΕ) και ΔΑΚΕ, υποκριτικά «συμφώνησαν» με το κάλεσμα, αλλά ταυτόχρονα «διαφώνησαν» γιατί το κάλεσμα και το σχέδιο νόμου δεν ήταν της ΓΣΕΕ και αυτοί ακολουθούν την «γραμμή» της. Η πλειοψηφία όμως της ΓΣΕΕ δεν πάει πολύς καιρός που έβαλε φαρδιά – πλατιά την υπογραφή της στην «εθνική γραμμή» στα Εργασιακά, που χαράσσουν με τον «κοινωνικό διάλογο» η κυβέρνηση, οι εργοδότες και η συνδικαλιστική πλειοψηφία της ΓΣΕΕ. Είναι η γραμμή υπεράσπισης και κατοχύρωσης της σημερινής εργασιακής ζούγκλας, ως βάση για να προωθήσουν τις αξιώσεις τους, για νέες ανατροπές οι διάφορες μερίδες του κεφαλαίου, ανάλογα με τα ιδιαίτερα συμφέροντά τους. Η συμφωνία τους είναι να μην αλλάξει τίποτα προς το καλύτερο για τους εργαζόμενους, σε ό,τι αφορά τον πυρήνα του σημερινού αντεργατικού πλαισίου, και από εκεί και πέρα, όλα παραμένουν ανοιχτά για το εύρος των ανατροπών που θα προκύψουν από τη διαπραγμάτευση του Σεπτέμβρη.
Επίσης ήταν ενδεικτική και η στάση, και η διαφωνία του Γραμματέα του ΕΚΞ (ΔΑΚΕ) γιατί να μην κατατεθεί το σχέδιο νόμου και στην Χρυσή Αυγή. Έτσι ανοίγουν την «πόρτα» στους υμνητές του Χίτλερ, σε ναζιστές που εχθρεύονται το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα που χτύπησαν και δολοφόνησαν συνδικαλιστές, εργάτες και μετανάστες.
Τους δηλώνουμε ότι δυνάμεις πρωτοπόρες και τίμιες, που δεν παρασύρονται από τις Σειρήνες της ηττοπάθειας και του συμβιβασμού, δυνάμεις με θέληση και ικανότητα να ηγηθούν στην οργάνωση της πάλης, θα μπουν μπροστά και στο Ν. Ξάνθης για την υπεράσπιση των ΣΣΕ, την διεύρυνση των δικαιωμάτων μας, κόντρα στην μοιρολατρία και την ηττοπάθεια. Επίσης καλούμε τα πρωτοβάθμια σωματεία του Νομού Ξάνθης, να συζητήσουν το κάλεσμα για τις ΣΣΕ και το σχέδιο νόμου να το υπογράψουν και να το στηρίξουν αγωνιστικά μέσα στους χώρους δουλειάς.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr