chinese_chicken

Κοτόπουλο κινέζικο με ρίζα τζίντζερ και oyster sauce

22 Δεκεμβρίου 201017:17

chinese_chickenΚοτόπουλο κινέζικο με ρίζα τζίντζερ και oyster sauce

Υλικά (για 2 άτομα):

  • Σουσάμι (1-2 κουταλιές σούπας)
  • Σπορέλαιο (λίγο)
  • Σάλτσα Σόγιας (2 κουταλιές γλυκού)
  • Σάλτσα Στρειδιού (oyster sauce – 4 κουταλιές σούπας)
  • Κοτόπουλο (περίπου 300-400γρ, κομμένο σε χοντρούς κύβους)
  • Πράσινη Πιπεριά (κομμένες «βαρκούλα», όπως λέει και ο Κ.Ζ.)
  • Ρίζα τζίντζερ (ψιλοκομμένη)
  • Κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο (Μπόλικο)

Εκτέλεση:

Βάζουμε το λάδι να κάψει στο wok (αν δεν έχουμε, μεγάλο τηγάνι θα την κάνει τη δουλειά). Ρίχνουμε το κρεμμυδάκι, το σουσάμι (προσοχή γιατί σκάει!), την σάλτσα σόγιας.

Οταν το κρεμμύδι τσιγαριστεί ελαφρά (και οι πρώτοι σπόροι σουσαμιού έχουν αρχίσει να σκάνε), χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε την ρίζα τζίντζερ (βοήθεια ρε! Την ελληνική λέξη κάποιος!!!) και το κοτόπουλο. Δυναμώνουμε την φωτιά και τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο ανακατεύοντας συνέχεια (και διαολεμένα).

Μετριάζουμε τη φωτιά, προσθέτουμε την oyster sauce και αφήνουμε να τηγανιστεί το κοτόπουλο για άλλα 5 λεπτά, ανακατέυοντας συχνά. Τα τελευταία 2 λεπτά προσθέτουμε και την πιπεριά.

Ετοιμο. Σερβίρουμε με ρύζι, είτε απλό βραστό, είτε αυγοτηγανισμένο ‘a-la-zavalos’.

http://greekcook.gr/

http://www.mpatzakidis.gr/

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr