Νοσοκομείο Ξάνθης

Όσο συσκέπτονται για τον Covid-19 στην Ξάνθη, η Καβάλα παραχώρησε μηχάνημα PCR στο Κέντρο Υγείας Πρίνου

5 Ιουλίου 202009:27

Την έντονη αντίδραση του ιατρικού προσωπικού του Νοσοκομείου Ξάνθης έχει προκαλέσει η καθυστέρηση στην προμήθεια ενός μηχανήματος PCR, παρά τα πολλαπλά κρούσματα που έχει ο νομός και τις ανάγκες για έγκαιρο και έγκυρο έλεγχο πιθανών κρουσμάτων στον ευρύτερο πληθυσμό.

Με την δημόσια ανακοίνωσή τους, οι γιατροί του Νοσοκομείου Ξάνθης δηλώνουν: “γινόμαστε καθημερινά μάρτυρες της αδυναμίας του κράτους, σε επίπεδο Περιφέρειας, σε επίπεδο Κεντρικής εξουσίας, στην εφαρμογή ουσιαστικών μέτρων στήριξης μας  για αντιμετώπιση της πανδημίας. Τα διαβήματα της Διοίκησης εις μάτην, το νοσοκομείο Ξάνθης αγωνίζεται αβοήθητο.

Όταν όλη η χώρα γνωρίζει ότι ο Νομός Ξάνθης μαστίζεται από τα συνεχή κρούσματα του κορονοϊού το κράτος αντί να σπεύσει να βοηθήσει, να δράσει κεραυνοβόλα και αποτελεσματικά, συσκέπτεται. Αντί να δείξει την ισχύ του και εν μία νυκτί να φέρει στο νοσοκομείο με ελικόπτερο -σαν αυτό που μας επισκέπτεται ο κ. Χαρδαλιάς- μηχάνημα μοριακής ανάλυσης εξετάσεων για τον κορονοϊό, (pcr) το οποίο  να λειτουργήσει την επόμενη μέρα , αναλώνεται στο αν θα είναι ή όχι νομότυπη η παραγγελία των αντιδραστηρίων για την λειτουργία του μηχανήματος ! Είναι τραγικό. Ο Νομός που καθημερινά μετρά τα περισσότερα κρούσματα του κορονοϊού, εξυπηρετείται στέλλοντας δείγματα για εξέταση στην Αλεξανδρούπολη ή  στην Θεσσαλονίκη όπου στην καλύτερη περίπτωση την επόμενη μέρα και συχνά την μεθεπόμενη ή και αργότερα θα πάρει αποτελέσματα. Όταν τοπικό ιδιωτικό εργαστήριο τα δίνει αυθημερόν. Είναι στην κρίση του καθενός ο τρόπος  λειτουργίας του κράτους, ο σεβασμός που επιδεικνύει στον πολίτη που πάσχει και στον γιατρό που πασχίζει να τον βοηθήσει. 

Τα προβλήματα συσσωρεύονται, γιατροί στα όρια της αντοχής τους  παλεύουν χωρίς ελπίδα ότι θα λήξει ο αγώνας καθώς τα κρούσματα συνεχίζουν αδιάλειπτα,  οι ελλείψεις σε προσωπικό δεν αναπληρώνονται, χειρουργεία αναβάλλονται, προγράμματα εφημεριών καταρτίζονται με υπέρβαση, οι καλοκαιρινές άδειες απομακρύνονται ,οι αρμόδιοι συσκέπτονται και αντί να επιβάλουν τουλάχιστον την αρωγή των γιατρών της πρωτοβάθμιας υγείας προς το νοσοκομείο τους στέλλουν να συνδράμουν αλλαχού, εκτός Νομού. 

Ακούει κανείς;

Ενδιαφέρεται κανείς;

Το νοσοκομείο Ξάνθης είναι αφημένο στην τύχη του εν μέσω πανδημίας  και οι αρμόδιοι αντί να δράσουν συσκέπτονται.”

Την ίδια στιγμή, και συγκεκριμένα την Παρασκευή 03 Ιουλίου, το Νοσοκομείο Καβάλας το οποίο, ως ένδειξη πρόληψης στην πανδημία του κορονοϊού, αποδέχτηκε τη δωρεά Αυτόματου Μοριακού Αναλυτή PCR για διενέργεια test COVID-19 από την Εταιρία Πετρελαίων «Energean» και τον Ιατρικό Σύλλογο Καβάλας πραγματοποίησε την παράδοσή του στο Κέντρο Υγείας Πρίνου Θάσου. Ο συγκεκριμένος Μοριακός Αναλυτής διατέθηκε από το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας για όλη την καλοκαιρινή – τουριστική περίοδο στο Κέντρο Υγείας Πρίνου Θάσου. Μαζί με τον Μοριακό Αναλυτή παραδόθηκε στο Κέντρο Υγείας Πρίνου Θάσου και ένας αναπνευστήρας, με τον οποίο θωρακίστηκε ακόμη περισσότερο το Κέντρο Υγείας και η Θάσος. Αυτή η πράξη γενναιοδωρίας έρχεται σε μια τουριστική χρονιά που δεν θα μοιάζει με τίποτα με τις προηγούμενες, εξαιτίας της γενικότερης κατάστασης με τον ιό αλλά και της τουριστικής απομόνωσης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με το κλείσιμο με των συνοριακών σταθμών που σχετίζονται με την δίοδο επισκεπτών από τις γειτονικές χώρες στην περιοχή μας.

Σχετικά ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης δήλωσε:

Ευχαριστούμε για άλλη μία φορά την Διοίκηση του Νοσοκομείου Καβάλας και τους δωρητές. Με τον συγκεκριμένο εξοπλισμό θωρακίζεται έμπρακτα η Θάσος για την τρέχουσα τουριστική περίοδο και ενισχύεται η ασφάλεια των επισκεπτών και των κατοίκων. Με βούληση, προσπάθεια και με συνεργασία μπορούμε να πετύχουμε πολλά.

Επίσης ευχαριστώ θερμά τον Οργανισμό Τουρισμού Θάσου και τους Επαγγελματίες της Θάσου, οι οποίοι συγκέντρωσαν το απαιτούμενο ποσό για την προμήθεια ενός Μοριακού Αναλυτή, προκειμένου να διατεθεί στο Κέντρο Υγείας Πρίνου Θάσου, αλλά η προμήθειά του την παρούσα χρονική στιγμή ήταν αδύνατη, λόγω έλλειψης στο εμπόριο. Η από κοινού προσπάθεια συνεχίζεται και ευελπιστούμε ότι σύντομα το Κέντρο Υγείας Πρίνου θα διαθέτει τον δικό του Μοριακό Αναλυτή”.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr