Οριστικό αδιέξοδο στην πλειοψηφία του Δήμου Ξάνθης. Μόνο ο Τσέπελης κάνει πίσω και αρχίζει η διάσπαση !

15 Ιανουαρίου 201421:00

Άκαρπη αποδείχτηκε άλλη μια συνάντηση των μελών της παράταξης της πλειοψηφίας στο Δήμο Ξάνθης, η ύστατη ίσως προσπάθεια για σύγκλιση των τριών υποψήφιων να εκτεθούν ως υποψήφιοι Δήμαρχοι υπό ένα κοινό συνδυασμό.

Κάτι τέτοιο προσέκρουσε και πάλι στην άρνηση για συνεργασία και η παράταξη της απερχόμενης δημοτικής αρχής οδηγείται σε διάσπαση, όπως όλα δείχνουν.

Στη συνάντηση που έγινε το απόγευμα της Τετάρτης, επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά ότι ουδείς είναι διατεθειμένος να υποκύψει σε πιέσεις συγκεκριμένων χώρων ή να δεχτεί να είναι σε παράταξη με άλλον υποψήφιο Δήμαρχο.

Διαφοροποίηση Τσέπελη και προτάσεις για πρόσωπο κοινής αποδοχής

Διαφοροποιήθηκε ο Μανώλης Τσέπελης αλλά αυτό δεν ήταν ικανό να προσφέρει τη συνοχή που απαιτείται. Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ εκτίμησε ότι θα μπορούσε να δεχτεί να είναι με κάποιον άλλον (χωρίς να εκφράζει προτίμηση) υπό τον όρο να υπάρχει απόλυτη αποδοχη. Παράλληλα, διευκρίνισε ότι το τελευταίο διάστημα έκανε προσπάθειες και πρότεινε πρόσωπα για την προσθήκη ενός άλλου υποψηφίου, κοινής αποδοχής, που θα αμβλύνει τις διαφορές αλλά δεν βρήκε ανταπόκριση.

Η κατάσταση οδηγεί για την ώρα, τουλάχιστον, σε δύο συνδυασμούς που θα προκύψουν από την απερχόμενη δημοτική αρχή. Παράλληλα, η ουσιαστική διάλυση του συνδυασμού, ενδεχομένως απελευθερώνει και κάποιους δημοτικούς συμβούλους που, φημολογείται, ότι συζητούν εδώ και καιρό με την πλευρά Πούλιου, καθώς από την αρχή ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης έχει κάνει σαφές ότι για 1 με 2 πρόσωπα της απερχόμενης δημοτικής αρχής, θα μπορούσε να υπάρξει αποδοχή.

Τέλος, όσοι γνωρίζουν τις πολιτικές ισορροπίες, εκτιμούν ότι η μόνη περίπτωση να υπάρξει ενιαίος συνδυασμός είναι, αυτός που καταρτίζεται από τον κύκλο των ανθρώπων που προκρίνουν τον Χ. Δημαρχόπουλο, να μην έχει αρκετές ελπίδες να περάσει στο δεύτερο γύρο και , ίσως, κινηθεί για ενσωμάτωση στο συνδυασμό Μπένη. Θεωρείται πάντως δύσκολο να υπάρξει νέα προσπάθεια για σύγκλιση μεταξύ των τριών.

Οι εκπλήξεις πάντως δεν αποκλείονται μέχρι στιγμής.

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr