Όργιο φοροδιαφυγής σε τρία πρατήρια καυσίμων με “κλειστή αποθήκη”

5 Σεπτεμβρίου 201917:00

Φοροδιαφυγή εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ σε τρία πρατήρια καυσίμων διαπιστώθηκε μετά από ελέγχους της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων στην Πελοπόννησο.

Εκτεταμένη φοροδιαφυγή διαπιστώθηκε μετά από ελέγχους της ΑΑΔΕ σε πρατήρια υγρών καυσίμων σε Κορινθία, Αχαΐα και Λακωνία.

Σύμφωνα με την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, σε πρατήριο υγρών στην Κορινθία διαπιστώθηκε εκτεταμένη φοροδιαφυγή για το οικονομικό έτος 2013.

Ειδικότερα, διαπιστώθηκε με τη μέθοδο της κλειστής αποθήκης ότι δεν είχαν εκδοθεί φορολογικά στοιχεία εσόδων από πωλήσεις βενζίνης, συνολικής αξίας 758.492,14 ευρώ.

Οι παραπάνω πωλήσεις κατά την ΑΑΔΕ δεν έχουν περιληφθεί ούτε στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος, ούτε στις περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ της χρήσεως 2013.

Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι υποβλήθηκε ανακριβής δήλωση φορολογίας εισοδήματος για το ίδιο έτος, καθώς δεν συμπεριελήφθησαν σε αυτήν ακαθάριστα έσοδα συνολικού ύψους 1.757.615,81 ευρώ.

Η ΑΑΔΕ επεκτείνει τον έλεγχο και στα επόμενα έτη.

Φοροδιαφυγή χιλιάδων ευρώ και σε πρατήρια σε Αχαΐα και Λακωνία

Επιπλέον, κατά τους ελέγχους της ΑΑΔΕ, σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην Αχαΐα διαπιστώθηκε εκτεταμένη φοροδιαφυγή για τα έτη 2013 έως και 2017, καθώς δεν εκδόθηκαν φορολογικά στοιχεία εσόδου από πωλήσεις υγραερίου, συνολικής αξίας 809.387,47 ευρώ.

Τέλος, σε πρατήριο υγρών καυσίμων στη Λακωνία διαπιστώθηκε ότι από το 2014 έως και το 2018 δεν εκδόθηκαν φορολογικά στοιχεία εσόδου από πωλήσεις υγραερίου, συνολικής αξίας 235.006,73 ευρώ.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr