Ονυχοδρόμιο γάτας: 2 σημαντικά οφέλη

1 Ιουνίου 202117:30

Το καλωσόρισμα ενός νέου μέλους στην οικογένεια είναι πάντα μια συναρπαστική, αλλά και πυρετώδης διαδικασία. Υπάρχουν πάρα πολλά στα οποία θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή πριν υιοθετήσετε την πρώτη σας γάτα. Και τόσα πολλά που θα πρέπει να αγοράσετε για εκείνη. Άμμος για γάτες, τροφές, παιχνίδια και ό,τι άλλο μπορεί να χρειαστείτε για να της προσφέρετε μια άνετη ζωή.

Note: Ειδικά η άμμος και η τουαλέτα που θα επιλέξετε για τη γάτα σας είναι πολύ σημαντικά αντικείμενα. Όταν η γάτα σας κάνει την ανάγκη της, νιώθει αρκετά ευάλωτη και γι’ αυτό είναι σημαντικό να τοποθετήσετε την τουαλέτα (σωστού μεγέθους και με τη σωστή άμμο) σε ένα σημείο όπου η γάτα θα νιώθει ασφάλεια.

Ένα σημαντικό αξεσουάρ

Ωστόσο, υπάρχει και ένα αντικείμενο το οποίο μπορεί να μην σας φαίνεται τόσο σημαντικό, τουλάχιστον μέχρι να αρχίσουν οι πρώτες ζημιές στα έπιπλα. Το ονυχοδρόμιο γάτας είναι απολύτως απαραίτητο για πολλούς λόγους. Προσφέρει πολλά οφέλη, όχι μόνο σε εσάς ως ιδιοκτήτες, αλλά και στη γάτα σας. Γι’ αυτό και είναι ένα αξεσουάρ το οποίο δεν πρέπει να αμελήσετε όσο θα προετοιμάζετε το έδαφος για τον καινούργιο σας φίλο.

Τα οφέλη του ονυχοδρομίου

  1. Για την υγεία της γάτας

Το ονυχοδρόμιο γάτας είναι καταρχάς απαραίτητο για την ίδια και τη διατήρηση της καλής της υγείας. Συγκεκριμένα, οι γάτες έχουν μια εγγενή προδιάθεση να γρατζουνάνε. Ίσως το έχετε παρατηρήσει, κοιτώντας τον γδαρμένο καναπέ σας. Αν η γάτα σας γρατζουνά τα έπιπλα, αυτό απλώς σημαίνει πως δεν της έχετε δώσει έναν τρόπο να διοχετεύει σωστά την ανάγκη για γρατζούνισμα. Το γρατζούνισμα βοηθά τις γάτες να διατηρήσουν τα νύχια τους σε καλή κατάσταση, να γυμναστούν και να χαλαρώσουν. Παράλληλα, μαρκάρουν την περιοχή τους. Δεν πρέπει να τις μαλώνετε αν αφήνουν γρατζουνιές. Πρέπει να τους δώσετε ένα μέσο για να το κάνουν με άνεση, χωρίς να προκαλούν ζημιές στα δικά σας πράγματα. Το οποίο μας φέρνει στο επόμενο…

  1. Θα σώσετε τα έπιπλά σας

Αν δεν έχετε μάθει στη γάτα σας από νωρίς να χρησιμοποιεί το ονυχοδρόμιο, υπάρχει πιθανότητα να συνεχίσει να γρατζουνά τα έπιπλα, ακόμη και αν της αγοράσετε ένα. Θα πρέπει να την δελεάσετε (ίσως με λιχουδιές) να το χρησιμοποιήσει και να της μάθετε πως δεν επιτρέπεται να γρατζουνά τα έπιπλα. Μην ξεχνάτε να την επιβραβεύετε όταν κάνει το σωστό!

Συνεπώς, αυτά τα δύο βασικά οφέλη είναι πολύ σημαντικοί λόγοι για να επενδύσετε σε ένα ονυχοδρόμιο. Η διατήρηση της καλής σωματικής και ψυχικής υγείας της γάτας σας πρέπει να είναι πάντα το πρωταρχικό σας μέλημα.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr