Ομοσπονδία Γονέων Μαθητών ΑΜΘ: Οι νέες συμβάσεις ΕΟΠΥΥ στην Ειδική Αγωγή δίνουν τη χαριστική βολή σε γονείς, εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους .

14 Φεβρουαρίου 201722:40

“Έντονη ανησυχία και αναστάτωση  επικρατεί σε γονείς, μισθωτούς και αυτοαπασχολούμενους στην Ειδική Αγωγή, με αφορμή τις νέες συμβάσεις που προωθεί η κυβέρνηση για το πλαίσιο λειτουργίας και τον τρόπο αποπληρωμής των ιδιωτικών δομών Ειδικής Αγωγής και Αποκατάστασης από τον ΕΟΠΥΥ. Με αυτές τις συμβάσεις  γίνονται δραστικές περικοπές στις παρεχόμενες υπηρεσίες με στόχο να κοστίζουν λιγότερο στο κράτος και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Οι ανάγκες των παιδιών που χρειάζονται   Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση  είναι μεγάλες, όπως  οι  ελλείψεις και τα κενά στα ειδικά σχολεία, στη στελέχωση των ΚΕΔΔΥ και των τμημάτων ένταξης, στους μαθητές που μένουν χωρίς παράλληλη στήριξη. Κοντά σ’ αυτά και οι απαράδεκτες χρόνιες ελλείψεις σε υποδομές και χρηματοδότηση. Οι γονείς τελικά αλλά και οι εργαζόμενοι του χώρου είναι αυτοί που θα κληθούν να πληρώσουν τον νέο «κόφτη»  της Ειδικής Αγωγής. Ένας κόφτης – συνέχεια εκείνων που περικόπτουν μισθούς ,συντάξεις, επιδόματα , κρατικά κονδύλια για κάλυψη κοινωνικών αναγκών. Με άμεσο τον κίνδυνο πολλά παιδιά να μείνουν χωρίς την αναγκαία στήριξη λόγω αδυναμίας των γονιών να πληρώνουν  καλούμε συλλόγους, ενώσεις γονέων  και εργαζόμενους της ειδικής αγωγής να οργανώσουν την διεκδίκηση τους για :

  • Γενναία χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ από τον κρατικό προϋπολογισμό με βάση τις ανάγκες.
  • Άμεση αποπληρωμή των οφειλών του ΕΟΠΥΥ προς τις οικογένειες και αποζημίωση των αυτοαπασχολούμενων από αυτόν για τις υπηρεσίες που προσφέρουν.
  • Μαζικούς – Μόνιμους διορισμούς στη Γενική και Ειδική Αγωγή για να καλυφθούν τα τεράστια κενά και οι ανάγκες που υπάρχουν.
  • Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία – Υγεία – Πρόνοια – Ειδική Αγωγή – αποκατάσταση, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στο χώρο.
  • Άμεση δημιουργία κρατικών δομών Ειδικής Αγωγής με μαζικές προσλήψεις εργαζομένων με μόνιμη και σταθερή δουλειά, με δωρεάν υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στα παιδιά με ειδικές ανάγκες.
  • Καμία επιβάρυνση των παιδιών με ειδικές ανάγκες και των οικογενειών τους. Να σταματήσουν οι γονείς να πληρώνουν για τις ανάγκες εκπαίδευσης, θεραπείας, αποκατάστασης των παιδιών τους” , καταλήγει η Ομοσπονδία Γονέων Μαθητών ΑΜΘ.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr