Ομιλία Νίκου Ανδρουλάκη στην Ξάνθη: 102 Χρόνια από τη γενοκτονία των Αρμενίων

21 Απριλίου 201719:26

Την Κυριακή 23 Απριλίου, ο Ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης θα παρευρεθεί στην Ξάνθη στα πλαίσια των εκδηλώσεων στη μνήμη της Γενοκτονίας των Αρμενίων.

Συγκεκριμένα, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, σε συνεργασία με την Αρμενική Εθνική Επιτροπή Ελλάδας και το Διακοινοτικό Συμβούλιο των Αρμενικών Κοινοτήτων Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης συνδιοργανώνουν εκδηλώσεις στη μνήμη της Γενοκτονίας των Αρμενίων την Κυριακή 23 και τη Δευτέρα 24 Απριλίου στην Ξάνθη. Εκτός από την επέτειο της πρώτης γενοκτονίας του 20ού αιώνα που διαπράχθηκε σε βάρος του αρμενικού λαού που κατοικούσε στην επικράτεια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, είναι και η επέτειος συμπλήρωση των 30 ετών από την αναγνώριση της γενοκτονίας από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Η Δημοκρατία της Αρμενίας, αλλά και όλες οι αρμενικές οργανώσεις που δρουν στη διασπορά, θα τιμήσουν τη μνήμη των αθώων θυμάτων.

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων αναλυτικά:

-Κυριακή 23 Απριλίου στις 11:00

Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και παράδοσης

Κεντρική πολιτική εκδήλωση με ομιλία του ευρωβουλευτή Νίκου Ανδρουλάκη με θέμα «Η σημασία της Γενοκτονία των Αρμενίων σήμερα. Η ευρωπαϊκή διάσταση»

Δευτέρα 24 Απριλίου από τις 09:30 έως τις 13:30

-Αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου της Αρμενικής Κοινότητας Ξάνθης (Αγ. Ελευθερίου 54, Ξάνθη)

-Εθελοντική αιμοδοσία που διοργανώνει ο Αρμενικός Σταυρός Ελέους Ξάνθης

Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν στις 19:00, με την κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο Θυμάτων που βρίσκεται στον προαύλιο χώρο της Αρμενικής Εκκλησίας Ξάνθης.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr