Ολοκληρώθηκε η “ιδιωτική απόβαση” του Τούρκου Υφ. Εξωτερικών σε Κομοτηνή και Ξάνθη – Αμήχανη παρακολουθεί η Ελληνική Κυβέρνηση

6 Μαΐου 202118:59

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Μετά την χθεσινή γεμάτη από δραστηριότητες πρώτη ημέρα παραμονής του στην Ελλάδα, ο Tούρκος Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Yavuz Selim Kıran συνοδευόμενος από τον Πρέσβη της Τουρκίας στην Αθήνα Burak Özügergin και τον Πρόξενο της Τουρκίας της Κομοτηνής Subutay Koç συνέχισε την ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ του στην Θράκη χωρίς, όμως, την συνοδεία ομολόγου του ή κάποιου Έλληνα Διπλωμάτη.

Η Αθήνα παρακολουθεί αμήχανη την κινητικότητα της τουρκικής αποστολής και όσο κι αν προσπαθεί με διαρροές να υποβαθμίσει το γεγονός στην ελληνική κοινή γνώμη (με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης να συμπεριφέρονται αμήχανα) η πραγματικότητα ξεπερνάει κάθε προσδοκία.

Με λόγια και έργα ο Τούρκος Υφυπουργός Εξωτερικών περιφρονεί την ελληνική έννομη τάξη και τα όσα προβλέπονται από τις ισχύουσες διεθνείς συνθήκες και θέτει εκ νέου το μειονοτικό ζήτημα στην Θράκη χωρίς καμία αντίσταση.

Σήμερα, πραγματοποίησε επισκέψεις με έντονο συμβολισμό: στην Ένωση Καπνοπαραγωγών, σε επαγγελματίες της πόλης, στο 1ο Μειονοτικό Δημοτικό Σχολείο όπου φύτεψε κι ένα αναμνηστικό δενδρύλιο, στο γραφείο του Ιμπραήμ Σερήφ που υποδύεται τον θρησκευτικό λειτουργό και τέλος στον τάφο του Α. Σαδήκ.

   

           

Στο ίδιο μοτίβο ο Τούρκος Υφυπουργός Εξωτερικών συνέχισε την επίσκεψή του και στην Ξάνθη όπου επισκέφθηκε το γραφείο του Αχμέτ Μετέ, την Tουρκική Ένωση Ξάνθης και καταστήματα της περιοχής. Στην Τουρκική Ένωση Ξάνθης τόνισε ότι “Δεν θα κρεμάσουμε μόνο το σημάδι της Τουρκικής Ένωσης της Ξάνθης, αλλά θα συνεχίσουμε τον αγώνα για την παράδοση των δικαιωμάτων και των συμφερόντων όλων των συγγενών μας. Κανείς δεν πρέπει να έχει αμφιβολία για αυτό.”

        

  

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr