Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη Κικίλια στην Ξάνθη. Δεν είπε λέξη για την Αστυνομική Σχολή.

6 Ιουλίου 201400:30

Με την –εκτός προγράμματος- επίσκεψη στο Μητροπολίτη Ξάνθης και την παρουσία στο Κέντρο Κράτησης της πόλης, ολοκληρώθηκε η ολιγόωρη παρουσία του Υπουργού Δημόσιας Τάξης Βασίλη Κικίλια στην Ξάνθη, στο πλαίσιο επίσκεψης στην ΑΜΘ και τις δομές μεταναστών.

Πάντως, σε επίσημο επίπεδο ο Υπουργός δεν τοποθετήθηκε για το αίτημα της επαναλειτουργίας της Σχολής Αστυφυλάκων, παρότι του τέθηκε από όλους τους τοπικούς παράγοντες. Επίσημη Δήλωση πραγματοποίησε στη Δράμα και είχε τυπικό περιεχόμενο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας:

Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλης Κικίλιας ολοκλήρωσε σήμερα (05/07/2014) τη διήμερη επίσκεψή του στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, μεταβαίνοντας στα Κέντρα Πρώτης Υποδοχής Ροδόπης, Ξάνθης και Δράμας και λαμβάνοντας ενημέρωση από υπηρεσιακούς παράγοντες.

Ο Υπουργός κατά την αποχώρησή του προέβη σε δήλωση στη Δράμα:

«Είχα πράγματι, μία εξαιρετικά χρήσιμη επίσκεψη, χθες στην περιοχή του Έβρου και σήμερα εδώ στη Δράμα.

Διαπίστωσα από κοντά την πρόοδο που έχει επιτελεστεί σε επίπεδο δομών και έργων στον τομέα της διαχείρισης των παράνομων μεταναστευτικών ροών. Αυτές τις δύο ημέρες ενημερώθηκα από τους ίδιους τους Αστυνομικούς για τις δυσκολίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην εργασία τους.

Με τις επισκέψεις και τις συναντήσεις που πραγματοποίησα, διαμόρφωσα μία ολοκληρωμένη εικόνα για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή. Στόχος μου είναι πλέον οι επόμενες κινήσεις, να δημιουργηθούν δηλαδή οι προϋποθέσεις, όλα τα απαραίτητα βήματα, που θα αναβαθμίσουν τις συνθήκες εργασίας των Αστυνομικών που υπηρετούν σε αυτή την ακριτική περιοχή.

Πρώτες ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση είναι η χθεσινή παράδοση τριών οχημάτων για την ενίσχυση του στόλου των τοπικών Αστυνομικών Αρχών, η επισκευή των ακινητοποιημένων οχημάτων που ξεκινά άμεσα και η απόκτηση πολύ σύντομα νέων οχημάτων με κονδύλια από το ΕΣΠΑ.

Καταλήγω, λέγοντας το εξής: Καθημερινά για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης επιχειρούν σε όλη την Ελλάδα χιλιάδες αστυνομικοί, ένα σημαντικό μέρος του ανθρώπινου δυναμικού της Ελληνικής Αστυνομίας. Δηλώνω την αμέριστη στήριξή μου στο έργο που προσφέρουν στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας και ευρύτερα στο κοινωνικό σύνολο.

Καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, μέσα στο πλαίσιο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, και με απόλυτο σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια».

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr