Ολοκληρώθηκε η διαδρομή Καλιαμπάκα στη Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ. Ολομέλεια και εκλογές για νέα Συντονιστική

11 Ιανουαρίου 201412:24

Με τη σύγκλιση της ολομέλειας της Συντονιστικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, το βράδυ της Παρασκευής,  η τοπική οργάνωση γύρισε μια σημαντική σελίδα καθώς ολοκληρώθηκε μετά από 7 χρόνια η παρουσία του Νίκου Καλιαμπάκα στη θέση του Γραμματέα της οργάνωσης.

Στην κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου ΟΡΦΕΑΣ, παρόντος του βουλευτή Χουσεΐν Ζεϊμπέκ και του μέλους της Κεντρική Επιτροπής του κόμματος και υπεύθυνης για την ΑΜΘ, Μάγδας Σπηλιοπούλου, και σε κλίμα συγκίνησης ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την εκλογή της Νέας Συντονιστικής Επιτροπής με βάση τις αλλαγές του καταστατικού, άνοιξε ο κατάλογος των υποψηφίων και ορίστηκε το επόμενο Σαββατοκύριακο ως το διήμερο διεξαγωγής των εκλογών για την ανάδειξη των νέων μελών.

Ο απερχόμενος Γραμματέας Νίκος Καλιαμπάκας, έχοντας διανύσει μια σημαντική και ιστορική πορεία αποχωρώντας , λίγο πριν την ανάληψη της εξουσίας και την Κυβέρνηση της Αριστεράς όπως είπε, αναφέρθηκε σε όσα συνέβησαν αυτά τα 7 χρόνια, στις δηλώσεις του, ευχαριστώντας όσους βρέθηκαν δίπλα του σε αυτή τη διαδρομή, τόσο στο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και σε μερίδας των ΜΜΕ που πρόβαλλε τις θέσεις του κόμματος με συνέπεια.

Αποκαλυπτικός ο Καλιαμπάκας στον απολογισμό του

syriza olomeleia 3Μάλιστα στον απολογισμό της απερχόμενης Νομαρχιακής και, ουσιαστικά και δικό του, ο Γραμματέας ήταν για πρώτη φορά τολμηρός στις αναφορές του, μιλώντας για την ιστορική στιγμή της εκλογής του Ζεϊμπέκ, του πρώτου βουλευτή της Αριστεράς, και τη στάση του που ανάγκασε σε αμηχανία τους «γνωστούς κύκλους» , όπως χαρακτήρισε το ακροδεξιό κατεστημένο της περιοχής. Επίσης αναφέρθηκε στη μεγάλη αντιρατσιστική πορεία του Απριλίου, τη μεγαλύτερη πολιτική εκδήλωση της μεταπολίτευσης και καυτηρίασε τη στάση όσων ΜΜΕ την πολέμησαν και εκτέθηκαν μετά τη μαζική συμμετοχή της κοινωνίας που είχε σαν αποτέλεσμα να αλλάξει η στάση όλων απέναντι στο φαινόμενο.

Μίλησε με πολύ θετικά λόγια για τον απολογισμό της παράταξης υπό το Νίκο Ανταμπούφη στο Δήμο Ξάνθης, υποσχέθηκε ανακοινώσεις σύντομα, όπως επίσης και για το Δήμο Αβδήρων, όπου έχουν υπάρξει εξελίξεις. Τέλος, έκανε λόγο για την ανάγκη ο νέος Γραμματέας να βρίσκεται 24 ώρες κοντά στο κόμμα. Για το μέλλον του στο ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε ότι ως στρατιώτης θα περιμένει την επιλογή του κόμματος για τη θέση που θα κρίνει ότι πρέπει να συνεχίσει, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα μετακομίσει στην Περιφερειακή Οργάνωση της ΑΜΘ.

Μπροστά σε νέες προκλήσεις και νέα σελίδα

syriza olomeleia 4Τη διαδρομή του Νίκου Καλιαμπάκα και τις νέες προκλήσεις που διανοίγονται για το κόμμα και την οργάνωση επεσήμανε ο βουλευτής Ζεϊμπέκ Χουσεϊν, που μίλησε με συγκίνηση για τη διαδρομή που ολοκληρώθηκε ενώ η Μάγδα Σπηλιοπούλου, αναφέρθηκε στη διαδικασία που θα ακολουθηθεί και τις κεντρικές κατευθύνσεις στην πορεία για την προσαρμογή στο νέο καταστατικό της νέας δομής του ΣΥΡΙΖΑ.

Από την πλευρά του, εξάλλου, ο Γιώργος Χατζηθεοδώρου, ο οποίος θα είναι εκ νέου υποψήφιος στη Συντονιστική, μίλησε με αυτοκριτική διάθεση απέναντι στην εσωστρέφεια και ζήτησε συστράτευση και δουλειά όλων των στελεχών μπροστά στις ανάγκες που διαμορφώνει στο κόμμα και την κοινωνία η επερχόμενη Κυβέρνηση της Αριστεράς, σε μια κρίσιμη συγκυρία για τη χώρα.

syriza olomeleia 2 syriza olomeleia kaliampakas teleftaia olomeleia syriza olomeleia 3 syriza olomeleia 4

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr