Oι εκδηλώσεις στη ΦΕΞ για το φεστιβάλ “Η Ξάνθη του Μάνου Χατζιδάκι”

12 Οκτωβρίου 201410:59

Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 20.00 στο σπίτι πολιτισμού της ΦΕΞ

«Μουσικότροπο Σχόλιο»για τη ζωή και το έργο του Μάνου Χατζιδάκι,  από το Μουσικό Εργαστήρι Θάσου.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ η «Ξάνθη του Μάνου Χατζιδάκι» το Μουσικό Εργαστήρι Θάσου ετοίμασε μια ιδιαίτερη παραγωγή.

Το εργαστήρι το έχουμε παρακολουθήσει άλλες δύο φορές στην Ξάνθη, στο μουσικό αναλόγιο «τα λόγια της Πλώρης» και στο «ταξιδεύοντας με το Νίκο  Καββαδία».

Αυτή τη φορά μέσα από σχόλια για τη ζωή και το έργο του Χατζιδάκι μαζί με μουσικά «παραδείγματα» θα ταξιδέψουμε και θ’ αναζητήσουμε κι άλλες πτυχές τις προσωπικότητας του.

 

 

Με 24 γράμματα και όχι μόνο   «από θέμα… σε θέμα»

Δευτέρα 13 Οκτωβρίου & ώρα 20.00 στο Λαογραφικό & Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Άγγελου Ζαγοριανού «από θέμα… σε θέμα»

Η Λέσχη Ανάγνωσης & η ομάδα δημιουργικής γραφής της ΦΕΞ οργανώνουν εκδηλώσεις για το βιβλίο κι όχι μόνο… Παρουσιάσεις βιβλίων, συζητήσεις με συγγραφείς, προβολές και αφιερώματα.

 

Γράφοντας άρθρα σε εφημερίδες και περιοδικά, καθώς και εισηγήσεις πολιτιστικού και κοινωνικού περιεχομένου σε διάφορες εκδηλώσεις, δημιουργήθηκε το υλικό αυτό, το οποίο παραθέτω, ύστερα από επίμονη παρότρυνση κάποιων φίλων. Η έκθεση των σκέψεων και των απόψεων είναι για μένα κάτι το αυτονόητο και ως εκ τούτου προχώρησα στην έκδοση του πονήματος.

Εύχομαι καλή ανάγνωση και δημιουργική κατανόηση…

Ά. Ζαγοριανός

 

Σχετικά με τον συγγραφέα

Ο Άγγελος Ζαγοριανός γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Λιμενάρια της Θάσου. Σπούδασε στην Αθήνα κιθάρα και πήρε πτυχίο της ανώτερης σχολής καλλιτεχνικών σπουδών το 1981. Από το 1985 μένει στη Θάσο και ασχολείται με τη μουσική, την ποίηση, το θέατρο και τα εικαστικά. Έχει εκδώσει δύο δίσκους (σύνθεση, ενορχήστρωση, στίχοι, παραγωγή), και τρεις ποιητικές συλλογές. Η δουλειά αυτή είναι η πρώτη του ολοκληρωμένη παρουσίαση με τα άρθρα και τις απόψεις του.

 

Σχετικά με το βιβλίο

Το άγχος του δημιουργού για το ανθρώπινο δράμα μπορεί να εκφραστεί με πολλά μέσα στο χώρο της τέχνης. Η αρθρογραφία είναι μάλλον για το συγγραφέα ένας τρόπος να γίνει κατανοητός σε απλούς ανθρώπους και φιλομαθείς νέους. Η ανομική αυτοκτονία  της ελληνικής κοινωνίας οδηγεί το συγγραφέα σε σκληρές αλήθειες, όπως «…οι συκοφάντες και οι υβριστές θριαμβεύουν σε βάρος της αξιοπρέπειας, ξεφτιλίζεται η αλήθεια…», αλλά και σε στιβαρά ερωτήματα όπως: «…ο ξενητεμός των νέων μπορεί να φέρει την ανάπτυξη;». Ο συγγραφέας αυτών των άρθρων, το λέω με βεβαιότητα γιατί γνωρίζω το συγγραφικό του έργο, είναι ένας άνθρωπος, που έχει το χάρισμα όχι μόνο να γνωρίζει την «ανθρώπινη φύση», αλλά και να επικοινωνεί μ’ αυτή… να λοιπόν που βρίσκεται η βαθύτερη του ανάγκη να επικοινωνήσει με το ευρύτερο κοινό. Πολυπράγμων δημιουργός, εξαιρετικός μουσικός, συγγραφέας, ποιητής και αρθρογράφος ο Ά. Ζαγοριανός δε με εκπλήσσει, γιατί ανήκει σε εκείνη την τάξη των ανθρώπων, που έχουν ένα όραμα και θέλουν να το μεταφυτέψουν…

(ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΡΚΕΤΟΣ, ποιητής- λογοτέχνης, -κοινωνιολόγος)

Είσοδος ελεύθερη

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr