Oι αγροτικές κινητοποιήεις στην ΑΜΘ τις επόμενες μέρες. Επ’ αόριστον αποκλεισμοί στα σύνορα

1 Φεβρουαρίου 201616:10

Σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους οδηγούνται σταδιακά οι αγρότες στην Περιφέρεια ΑΜΘ σύμφωνα με τις αποφάσεις των συλλογικών τους οργάνων.

Πιο αναλυτικά, οι αποκλεισμοί στη Γέφυρα του Νέστου θα γίνονται καθημερινά από τις 12 μέχρι τις 2 μ.μ. και από τις 6 μέχρι τις 9 μ.μ. Η Εγνατία Οδός παραμένει κλειστή στο ύψος της διασταύρωσης Χρυσούπολης και στο ύψος των Κερδυλίων ενώ το εθνικό δίκτυο και οι παράδρομοι γύρω από τον Στρυμώνα θα κλείνει τις επόμενες μέρες από τις 4 μ.μ. μέχρι τις 9 μ.μ. καθημερινά.

Σε επ΄αόριστο αποκλεισμό των 4 τελωνείων της Περιφέρειας ΑΜΘ προχωρούν, τέλος, οι αγρότες στις κατά τόπους περιοχές. Κήποι, Καστανιές, Ορμένιο και Εξοχή αποκλείονται για τα φορτηγά ενω, συνολικά, τη στάση τους οι εκπρόσωποι των αγροτών θα την επαναξετάσουν την Πέμπτη.

Ανακοίνωση της Πανελλαδικής Συντονιστικής

Εξάλλου σε ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Μπλόκων επιρρίπτει ευθύνες στην Κυβέρνηση αλλά και την αξιωματική αντιπολίτευση για τη στάση της σε σχέση με τα μέτρα του τρίτου μνημονίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η κυβερνητική εκστρατεία συκοφάντησης της ξεσηκωμένης μικρομεσαίας αγροτιάς, βρήκε «νέα έκφραση» με τους διάφορους χαρακτηρισμούς για «μπλε», «μαύρους», «κόκκινους» αγρότες, που δεν δέχονται τον διάλογο που προτείνει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Τη σκυτάλη πήρε η ΝΔ εμφανιζόμενη ως «προστάτης της αγροτιάς» με δηλώσεις ότι επεισόδια σε αγροτικές κινητοποιήσεις δημιουργούν άνθρωποι της κυβέρνησης. Ότι και να κάνει όμως δεν μπορεί να κρύψει τη συμφωνία της με τη στρατηγική της κυβέρνησης που εκφράστηκε στην ψήφιση του 3ου μνημονίου, προαπαιτούμενα του οποίου είναι το ασφαλιστικό και το φορολογικό κι ότι η δίκη της συγκυβέρνηση έκανε την αρχή.

Η κυβέρνηση τα «παπαγαλάκια» της και η ΝΔ, ας καταλάβουν επιτέλους ότι οι μικρομεσαίοι αγρότες δεν πρόκειται κάνουν πίσω. Δεν χρειάζονται «προστάτες». Ούτε θα δεχτούν τον προσχηματικό διάλογο για να συμφωνήσουν στα αντιλαϊκά μέτρα, κυβέρνησης, της ΚΑΠ της ΕΕ και των κάθε είδους συνεταίρων της. Δεν πρόκειται να διαλέξουμε το σχοινί που θα μας κρεμάσει.  

Διάλογο για την «ανάπτυξη της πρωτογενούς παράγωγης» που επικαλείται η κυβέρνηση και επαναλαμβάνουν ορισμένοι στα μπλόκα, που θα στηριχτεί στην ενίσχυση των μεγαλοαγροτών επιχειρηματιών των βιομηχάνων των τραπεζιτών, μεγαλεμπόρων και οδηγεί στο ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς δεν πρόκειται να κάνουμε.

Δεν κάνουμε σκόντο από τα αιτήματα επιβίωσής μας.

Η κυβέρνηση γνωρίζει και οφείλει να τοποθετηθεί στο πλαίσιο αιτημάτων μας.

Το οργανωμένο κίνημα της μικρομεσαίας αγροτιάς δεν φοβάται τις προβοκάτσιες και δεν έχει ανάγκη από προστάτες.

Κάθε προσπάθεια συκοφάντησής μας, όχι μόνο θα πέσει στο κενό, αλλά μας πεισμώνει ακόμη περισσότερο να πυκνώσουμε τα μπλόκα από την Κρήτη μέχρι τον Έβρο και τα νησιά, να συνεχίσουμε και να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας, μέχρι η κυβέρνηση να πάρει πίσω τα αντιλαϊκά της σχέδια για το ασφαλιστικό και φορολογικό, να καταργήσει τα τεκμήρια διαβίωσης και τη φορολόγηση από το πρώτο ευρώ.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr