ΟΕΒΕ Ξάνθης: “Να δοθεί άμεσα ενίσχυση σε όλες τις επιχειρήσεις για την πτώση του τζίρου”

11 Μαρτίου 202015:01

Με αφορμή τις διαδοχικές εξελίξεις στην διαχείριση του φαινομένου του κορονοϊού, η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ξάνθης τοποθετείται σήμερα με ανακοίνωση που εστιάζει στις οικονομικές επιπτώσεις στην αγορά: ” Παρακολουθούμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και αγωνία τις εξελίξεις σχετικά με τα μέτρα που καλείται να λάβει η κυβέρνηση προκειμένου να αντιμετωπίσει την καλπάζουσα εξάπλωση του θανατηφόρου ιού.

Είναι γεγονός ότι επίκειται ντόμινο εξελίξεων που θα ζημιώσει έντονα πολλές μορφές επιχειρήσεων αφού, εν κατακλείδι, όλα στη κοινωνία λειτουργούν αλυσιδωτά.” Η Πρόεδρος της ΟΕΒΕ Ξάνθης, Μαίρη Τσιακίρογλου, εστιάζοντας στο πολύ πρόσφατο μέτρο αδειοδότησης εργαζομένων γονέων, ως συνέπεια του κλεισίματος των σχολείων, δηλώνει: “Θα πρέπει η πολιτεία να λάβει σοβαρά υπόψη της ότι πολλές επιχειρήσεις δε θα είναι σε θέση ούτε να λειτουργήσουν αφού το δυναμικό τους θα αποψιλωθεί. Πέραν τούτου όμως και με γνώμονα την δεδομένη πτώση του τζίρου οι επιχειρήσεις θα κληθούν να αντιμετωπίσουν κι επιπρόσθετα έξοδα όπως αυτό των αδειών.

Η αποτίμηση της οικονομικής ζημιάς είναι στα πλάνα της Ομοσπονδίας ωστόσο μια καθαρή θέση δεν είναι εύκολο να δοθεί τόσο πρώιμα καθώς διαπιστώνουμε μια ραγδία και συνεχή καθίζηση της αγοράς. Συνεπώς το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι υποθετικές προβλέψεις αλλά θεωρούμε ότι στο τέλος του μηνός θα μπορούμε να προβούμε σε πιο ακριβείς αριθμούς.

Ως εκ τούτου, το ελάχιστο που απαιτούμε για την ώρα είναι να δοθεί άμεσα οικονομική ενίσχυση σε όλες τις επιχειρήσεις για το ποσοστό πτώσης του τζίρου τους που ήδη είναι γεγονός αλλά και οι άδειες που θα χορηγηθούν να είναι: είτε απο την κανονική που δικαιούνται οι εργαζόμενοι είτε να καλυφθούν απο τον κρατικό προϋπολογισμό, διότι είναι αδύνατον οι επαγγελματίες να αντέξουν αυτό το δυσβάσταχτο βάρος κάτω απο αυτές τις συνθήκες.

Αναμένουμε άμεσα τη θέση της πολιτείας και προσπαθούμε να διατηρήσουμε τη ψυχραιμία μας, όσο μας το επιτρέπουν οι διαμορφωμένες συνθήκες.”

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr