Όχι άλλη διαθεσιμότητα για εκπαιδευτικούς, εκτιμά ο Υπ. Παιδείας. Θα απορροφηθούν σχεδόν όλοι όσοι βγήκαν εκτός

6 Αυγούστου 201312:30

Την εκτίμηση ότι οι Καθηγητές της Τεχνικής Εκπαίδευσης που επλήγησαν από τη «διαθεσιμότητα» είναι οι πρώτοι και τελευταίοι εκπαιδευτικοί που θα ενταχθούν στο καθεστώς αυτό, έκανε ο Υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος στη συνάντηση που είχε με τους 13 Περιφερειακούς  Διευθυντές Εκπαίδευσης της χώρας.

Μάλιστα, μιλώντας στους Διευθυντές που βρέθηκαν την περασμένη εβδομάδα στο Υπουργείο, ανέφερε ότι με βάση την εικόνα που υπάρχει, η μεγάλη πλειοψηφία των καθηγητών θα απορροφηθούν εκ νέου σε Νοσοκομεία και άλλους φορείς, με τη διαδικασία της κινητικότητας και δεν θα απολυθούν. Αυτό προκύπτει από τις εντυπώσεις που μετέφερε από τη συνάντηση ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης ΑΜΘ Σάββας Μελισσόπουλος

Σε οργανική θέση όλοι οι εκπαιδευτικοί

Παράλληλα, από την πλευρά του Υπουργείου δίνεται βάρος στο επόμενο διάστημα στην αναδιάταξη των εκπαιδευτικών κάθε βαθμίδας  ώστε να  καταλάβουν όλοι οργανικές θέσεις και να υπάρχει τόσο εξορθολογισμός όσο και να αποτραπεί ο κίνδυνος  απώλειας θέσεων .

Εξάλλου, σε εξέλιξη βρίσκεται προσπάθεια για την αναδιάρθρωση του Υπουργείου Παιδείας, τόσο σε κεντρικό όσο και σε περιφερειακό επίπεδο.Τέλος, όπως κατέστη σαφές, στα άμεσα σχέδια του Υπουργείου είναι να προχωρήσουν οι αλλαγές στα Λύκεια αλλά και στην 1η Γυμνασίου.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr