Ο Ζαχαριάς του ΣΥΡΙΖΑ στην Κομοτηνή

27 Μαρτίου 201410:37

«Προς πλήρη ιδιωτικοποίηση της Υγείας μέσω της σκόπιμης απαξίωσης των δημόσιων δομών. Το συμπέρασμα της περιοδείας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Ζαχαριά στην Κομοτηνή»   βουλευτής μέλος του Τμήματος Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάς, επισκέφθηκε την 26/3/2014 το  Νοσοκομείο Κομοτηνής και τα πολυιατρεία του ΠΕΔΥ (πρώην ΙΚΑ) Κομοτηνής, συναντήθηκε με εργαζομένους και τις διοικήσεις καθώς και με το Δ.Σ. του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ροδόπης.

Δηλώθηκε από όλους (και τον διοικητή) ότι το σοβαρότερο πρόβλημα του νοσοκομείου Κομοτηνής είναι οι τεράστιες ελλείψεις σε νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό, με αποτέλεσμα είτε την εκ περιτροπής διακοπή λειτουργίας ορισμένων κλινικών, είτε την λίαν ανασφαλή λειτουργίας τους με ελλιπή σύνθεση και εξουθενωμένο προσωπικό. Αυτό μπορεί να οδηγήσει στην «κακή» αξιολόγηση του νοσοκομείου και αργότερα την διακοπή λειτουργίας του. Από τους εργαζόμενους στηλιτεύτηκε η στάση πολιτικών παραγόντων του νομού (δήμαρχος, περιφερειάρχης, αντιπεριφερειάρχης, κυβερνητικοί βουλευτές) που δεν υπερασπίστηκαν το νοσοκομείο. Χαρακτηριστική, μας είπαν,  ήταν η πρόσφατη δήλωση βουλευτή της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ότι ντρέπεται για τη στάση του στο θέμα του νοσοκομείου.

Στο ΠΕΔΥ Κομοτηνής εντάχθηκαν 10 γιατροί κυρίως παθολογικών ειδικοτήτων. Δεν υπάρχει κανένας απολύτως σχεδιασμός για τη λειτουργία του (θα γράφει μόνο συνταγές ή θα ασκεί ιατρική, θα έχει τμήμα επειγόντων ή θα βλέπει μόνο χρόνια περιστατικά). Δεν υπάρχουν καθόλου υλικά ή φάρμακα. «Μάλλον σκοπό έχουν να χαλάσουν την πρωτοβάθμια περίθαλψη, παρά να την φτιάξουν» είπε χαρακτηριστικά ένας εργαζόμενος.

Οι φαρμακοποιοί τόνισαν ότι με το νομοσχέδιο που πρόκειται να ψηφιστεί σε 5 μέρες η κυβέρνηση θα επιτρέψει τη λειτουργίας φαρμακείων όπου το 99% θα ανήκει σε επιχειρηματία μη φαρμακοποιό. Έτσι κάποιος «μεγιστάνας» θα μπορεί να ελέγχει 100δες φαρμακεία και να δημιουργήσει συνθήκες μονοπωλίου. Επί πλέον δίνεται η δυνατότητα στα σούπερ μάρκετ με διαμόρφωση χώρου 5m2 να πουλάνε φάρμακα.

Σήμερα 27/3/2014 ο Κώστας Ζαχαριάς θα επισκεφθεί δομές υγείας της Ξάνθης, το απόγευμα 6 μ.μ. θα δώσει συνέντευξη στα ΜΜΕ και στις 7.30 μ.μ. θα μιλήσει σε εκδήλωση στο Ξενοδοχείο Δημόκριτος με θέμα :  «ΔΩΡΕΑΝ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥΣ: ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ»

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr