Ο Χρήστος Πανόπουλος τιμήθηκε από το Δήμαρχο Ξάνθης

8 Οκτωβρίου 201707:43

Η εκδήλωση που όλοι περίμεναν πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 7 Οκτωβρίου  στο Δημοτικό Αμφιθέατρο με μεγάλη επιτυχία.

Ο  Δήμος Ξάνθης τίμησε την 50χρονη ιστορία του Αθλητικού Ομίλου Ξάνθης.

Στην εκδήλωση ένα απο τα βασικά τιμώμενα πρόσωπα ήταν φυσικά και ο ιδιοκτήτης του ΑΟΞ τα τελευταία 26 χρόνια, Χρήστος Πανόπουλος, ο οποίος τιμήθηκε απο τον Δήμαρχο Ξάνθης κ. Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο

Μάλιστα πέρα απο τα δώρα και την τιμητική πλακέτα που παρέλαβε απο τον Δήμαρχο Ξάνθης, Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο, ο ισχυρός άνδρας της Ξάνθης έλαβε και αναμνηστικό δώρο απο τον πρώτο πολίτη της Ξάνθης, με τον ιδιοκτήτη του ΑΟΞ να δίνει δώρο στον Δήμαρχο την επίσημη μπάλα του πρωταθλήματος αλλά και μια φανέλα με τις υπογραφές των παικτών.

Ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος  στο χαιρετισμό του είπε:

Κυρίες και κύριοι,

Σήμερα είναι ημέρα χαράς για τον πολιτισμό και τον αθλητισμό!

Σήμερα είναι μια μεγάλη γιορτή γιατί ανταμώνουμε όλοι μαζί για να γιορτάσουμε μισό αιώνα αθλητισμού,

50 χρόνια ζωής του ΑΟΞ ο οποίος έγραψε τις δικές του σελίδες στην ιστορία της Πόλης μας, τις δικές του σελίδες στην ιστορία του αθλητισμού και ιδιαίτερα του ποδοσφαίρου.

Ανταμώνουμε εδώ σήμερα, για να τιμήσουμε αυτούς που συνεισέφεραν με τον καλύτερο τρόπο στην προβολή, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό της αγαπημένης όλων, της Ξάνθη μας!

Και είμαι, ιδιαίτερα υπερήφανος που το 2017 βρίσκομαι εδώ, χαιρετίζοντας τα 50 χρόνια από την ίδρυση του ιστορικού μας συλλόγου,

είμαι συγκινημένος γιατί βρίσκομαι ανάμεσα σε ανθρώπους οι οποίοι συνεισέφεραν στην Ξάνθη με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, μέσα από τον αθλητισμό, μέσα από το ποδόσφαιρο.

Ο Α.Ο.Ξάνθης πιστός στο ραντεβού του με την ιστορία, στα 50 αυτά χρόνια κατάφερε να αναπτύξει το ποδόσφαιρο στη περιοχή, συντελώντας στη γενικότερη πρόοδο του ποδοσφαίρου της Ελλάδας,

αναπτύσσοντας αθλητικές υποδομές αντάξιες του ονόματός του, που  συγκεντρώνουν πολλά παιδιά μικρής ηλικίας

όπου εκεί τους δίνονται οι αθλητικές βάσεις για να αποτελέσουν το βασικό κορμό μιας υγιούς κοινωνίας και βέβαια «δημιουργώντας»  ποδοσφαιρικούς αστέρες!!!

Τι είναι ο Α.Ο Ξάνθης???

Είναι μία μεγάλη ιδέα, που αποτελεί ένα μέρος της ζωής μας, της Ξάνθης μας, μια ιδέα ανεξίτηλη στο χρόνο που ζει για πάντα.

Ο Δήμος Ξάνθης τιμά σήμερα τον ΑΟΞ γιατί αυτή η μεγάλη ιδέα που λέγεται Αθλητικός Όμιλος Ξάνθης, τιμά την πόλη μας, τιμά την Ελλάδα μας.

Είναι ημέρα συναισθηματικά φορτισμένη για όλους, για το Δήμο της Ξάνθης,

για την ποδοσφαιρική ομάδα της καρδιάς μας, για τους προέδρους και

τα μέλη των διοικήσεων που λειτούργησαν με επιτυχία κατά την θητεία τους,

για τους εργαζομένους στην ομάδα,

τον μαγαλομέτοχο κ. Πανόπουλο,

αλλά πάνω από όλα για τους φιλάθλους αυτής της υπέροχης ομάδας και το FunClup της

που στέκεται στο πλευρό της και «τρέφεται» τόσο στις επιτυχίες όσο και στις αποτυχίες!

(Βέβαια ένας φίλαθλος πάντα ζητά ένα πράγμα από την αγαπημένη ομάδα. Να κερδίζει).

Φίλες και φίλοι,

Στην ποδοσφαιρική ιστορία υπάρχουν ομάδες με τίτλους, ομάδες που έκαναν έναν σύντομο κύκλο και «χάθηκαν» και ομάδες με διάρκεια.

Η Ξάνθη είναι μια ομάδα που δεν σταματά να μας εκπλήττει και δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως από τα 50 χρόνια της ιστορίας της τα 49 (!) είναι στις κορυφαίες κατηγορίες.

Ο Αθλητικός Όμιλος Ξάνθης έχει μία υπόσταση που δεν περνά απαρατήρητη όλα αυτά τα χρόνια. 29 διαδοχικά χρόνια στη Super League, 4 εξόδους στο Europa League, έναν τελικό κυπέλλου Ελλάδος, πέντε πανελλήνιοι τίτλοι των τμημάτων υποδομής της και πρωτοπόρα σε πολλούς τομείς…

Κανείς δεν θα περίμενε, τότε, ότι η πόλη της Ξάνθης θα εξελισσόταν σε μία «ποδοσφαιρομάνα» τέτοιου μεγέθους. Κανένας δε φανταζόταν πως από εκείνη τη στιγμή κι έπειτα, ο σύλλογος αυτός θα αποτελούσε το καμάρι σε ολόκληρη την περιοχή, ότι θα προκαλούσε συγκίνηση και θα γινόταν μέρος της ζωής των Ξανθιωτών,

αλλά και όλων των θρακιωτών και όχι μόνο.  Μια ομάδα με παιδικές ακαδημίες, με εγκαταστάσεις αξιοζήλευτες, με ανθρώπους που μοχθούν για το καλύτερο δυνατό και ένα funClup …. σκέτη τρέλα!

Οι διοικήσεις της ομάδας στην πάροδο των χρόνων, αφουγκράστηκαν τις απαιτήσεις της κάθε εποχής, με τα λίγα που είχαν στην διάθεσή τους, με προσπάθειες, αποτυχίες, επιτυχίες, χαρές κατάφεραν να γίνουν πάρα πολλά…

Η διοίκηση του κ. Κοκκάλα ήταν που έφερε για πρώτη φορά ξένους ποδοσφαιριστές, (με τους Βραζιλιάνους Μαρτσέλο και Σάντρο να κάνουν την αρχή και να ακολουθούν κι άλλοι πολλοί στη συνέχεια).

Φίλοι και φίλες

Δεν θα ήταν υπερβολή να πει κανείς ότι η σύγχρονη ιστορία της Ξάνθης, φέρνει σχεδόν αποκλειστικά την υπογραφή του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ, του κ. Χρήστου Πανόπουλου.

Ο μακροβιότερος παράγοντας στο ελληνικό ποδόσφαιρο, διατηρώντας την ομάδα στα ίδια ψηλά στάνταρ που ο ίδιος έθεσε, από τις πρώτες του μέρες στην ηγετική κορυφή του Α.Ο ΞΑΝΘΗ ΠΑΕ, όπως ονομάζεται από την 1η Ιουλίου 2016.

Στο μισό αιώνα της ζωής της, το όνειρο της ανόδου του 1989, έφτασε ίσως να θεωρείται…δεδομένο, μετά από 28 διαδοχικά χρόνια στην κορυφαία κατηγορία.

Ο ΑΟΞ έχει καθιερωθεί στη συνείδηση όλης της φίλαθλης κοινής γνώμης τερματίζοντας πολλές φορές πιο ψηλά απ’ όλες τις άλλες επαρχιακές ομάδες.

Γιατί ο ΑΟΞ δεν είναι μια επαρχιακή ομάδα.

Είναι Η ΟΜΑΔΑ.

Φίλες και φίλοι,

Ο Α.Ο Ξάνθης αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της Ξάνθης μας. Το αποτύπωμά του θα μείνει ανεξίτηλα γραμμένο τις σελίδες της ιστορίας της.

Κλείνοντας, πρέπει να τονίσω, ότι η σημερινή  γιορτή, πρέπει να συνεχιστεί… γιατί ο Α.Ο Ξάνθης, αξίζει να έχει αυτό που δηλώνει με την πολύχρονη παρουσία του στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

 Ένα γήπεδο γεμάτο φιλάθλους.

μίλησε για τον ενεργό ρόλο που έχει στην τοπική κοινωνία η ομάδα της Ξάνθης, ενώ στη συνέχεια τίμησε τον μεγαλομέτοχο της ομάδας κ. Χρήστο Πανόπουλο για την 26ετή διαδοχική προσφορά του στην ομάδα, την περιοχή και κατ’ επέκταση σ’ όλο το Νομό.

Ο μεγαλομέτοχος Χρήστος Πανόπουλος στον χαιρετισμό του, τόνισε:

«Καλησπέρα σας, ευχαριστούμε για την παρουσία σας στα 50 χρόνια της ομάδας αυτής. Θα ήθελα να κάνω μία μικρή παρένθεση, σήμερα έδωσα αυτή τη μπάλα και τη φανέλα στο Δήμαρχο Ξάνθης ο οποίος κι αυτός με τη σειρά του κάνει μία σημαντική προσπάθεια αναβάθμισης της πόλης της Ξάνθης. Τα συμβολικά αυτά δώρα, τα δίνω εκτός από τον σημερινό Δήμαρχο, στο Δήμαρχο που έχει φύγει από τη ζωή τον αείμνηστο Φίλιππο Αμοιρίδη, έναν άνθρωπο που είχα γνωρίσει, όπως και στον μετέπειτα Δήμαρχο κ. Στυλιανίδη, οι οποίοι, ένα είναι σίγουρο, για την ομάδα έκαναν λίγα έως ελάχιστα πράγματα, για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, αλλά αυτές ήταν και οι δυνατότητές τους. Όμως συνεισέφεραν σ’ ένα πολύ σημαντικό έργο για την πόλη της Ξάνθης, για όλους εσάς αλλά και για μένα που αισθάνομαι Ξανθιώτης. Αυτό το έργο, το συνεχίζει και είμαι σίγουρος ότι θα το συνεχίσει με επιτυχία ο σημερινός Δήμαρχος.»

Το ταξίδι αυτό, φανταζόσασταν ότι θα έχει αυτή τη διάρκεια κ. Πανόπουλε;

«Για να είμαι ειλικρινής δεν είχα αυτό στο μυαλό μου, προέκυψε. Από πού κι ως πού, να αγαπήσω την Ξάνθη ξαφνικά; Την Αλεξανδρούπολη, γνωρίζετε όλοι, ότι την επισκέπτομαι για κάποια πράγματα. Οι συγκυρίες το έφεραν έτσι. Στην αρχή ήταν η χορηγία και εν συνεχεία το θέμα… μπλέχτηκε και γίναμε ιδιοκτήτες. Όλα αυτά τα χρόνια, πόνεσα, αγάπησα, έκλαψα για την Ξάνθη, για την ομάδα και θεωρώ ότι οι Ξανθιώτες γενικότερα έχουν ένα διαφορετικό επίπεδο και είναι καλοί άνθρωποι. Άσχετα αν έρχονται ή όχι στο γήπεδο ή με το τι λένε για το όνομά μου, αυτό δεν γίνεται με κακία, με δόλο. Θέλω να μιλήσω συγκεκριμένα για τον τον Ευτύχη Πατσούρα, ο οποίος έχει φύγει από τη ζωή. Μακάρι να ήταν 10000… Ευτύχηδες. Έβριζε όλο τον κόσμο, πέθαινε για την ομάδα και δεν έβλαψε ποτέ με βία αυτό που αγαπούσε. Μπορεί να το όνομα Πανόπουλος να ήταν όλη μέρα στο στόμα του, αλλά ήταν πολύ βαθιά Ξάνθη!»

«Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ κι όχι τυπικά γιατί δεν είναι του στυλ μου, μέσ’ από όλη μου την ψυχή, στην ομάδα που εκπροσωπήθηκε από τον κ. Αντωνιάδη που ξεκίνησαν αυτή την προσπάθεια για να φέρουν τον ΑΟΞ ψηλά, όπως και στην επόμενη χρονικά γενιά ποδοσφαιριστών. Νομίζω αυτά ήταν πέτρινα, δύσκολα χρόνια αλλά ήταν πολύ ανθρώπινα, ζεστά και πραγματικά. Το ποδόσφαιρο δεν είναι έτσι πλέον και ούτε πρόκειται να επιστρέψει. Είναι τυχεροί που έζησαν αυτά τα συναισθήματα. Όλοι οι υπόλοιποι, καλώς ή κακώς έζησαν και ζούμε σε ένα πλήρη επαγγελματισμό. Κι από εδώ και στο εξής θα είναι χειρότερα. Θεωρώ πως η ιδέα της Ξάνθης, θα είναι κάτι άυλο, στην εξέλιξη του χρόνου. Δεν θα είναι αυτό, το οποίο αισθάνθηκαν οι παλιότεροι.»

«Τα είπε όλα ο Δήμαρχος, δεν πρόκειται να μακρυγορήσω. Τα επόμενα 50 χρόνια, η γιορτή που θα γίνει για τα 100, εύχομαι να βρει την Ξάνθη στην Α! Εθνική και τη Super League. Όχι με 1000 φιλάθλους αλλά με 10.000 κόσμο, γιατί οφείλετε να το κάνετε για την πόλη σας, κι επιτρέψτε μου, για την πόλη μας.»

«Και τελειώνω μ’ αυτό. Αιωνιότητα, στη  ζωή δεν υπάρχει. Αιωνιότητα υπάρχει στον παράδεισο και την κόλαση. Στα 10, 20 στα 30 χρόνια, είσαι παντρεμένος με μια γυναίκα και στα 20 σε παρασημοφορούν. Έτσι είναι και η μπάλα. Να αγαπάμε την Ξάνθη, να αγαπάτε την Ξάνθη, δεν είναι μόνο ποδόσφαιρο, είναι μία έξοδος της Ξάνθης στα αθηναϊκά κι όχι μόνο δίκτυα. Κι αυτό το χρειάζεται η πόλη. Ευχαριστώ για την παρουσία σας και να έχετε πρώτα απ’ όλα την υγεία σας, εσείς και οι οικογένειές σας.»

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr