Ο Α.Ξανθός έχει πλήρη επίγνωση των προβλημάτων του Νοσοκομείου Ξάνθης;

30 Ιανουαρίου 201719:44

O Υπουργός Υγείας, μετέβη στη Ξάνθη από την Κομοτηνή, όπου επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο της πόλης. Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τη διοίκηση και τους διευθυντές υπηρεσιών και κλινικών του νοσηλευτικού ιδρύματος ο κ. Ξανθός ενημερώθηκε για τρέχοντα ζητήματα. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε ότι τον Οκτώβριο αποπληρώθηκαν όλες οι ληξιπρόθεσμες οφειλές,  έχει διασφαλιστεί η κανονικότητα στις πληρωμές των παρόχων, έχουν αρχίσει οι διορισμοί των μόνιμου προσωπικού ενώ από το φθινόπωρο έχουν καλυφθεί αρκετές κενές θέσεις με την τοποθέτηση επικουρικών και ειδικευόμενων.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, όπως ανέφεραν οι εργαζόμενοι, υπάρχει επιτακτική ανάγκη αναδιοργάνωσης και ενίσχυσης του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) και της Παθολογικής Κλινικής εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού σε συνδυασμό με την έλλειψη πρωτοβάθμιας περίθαλψης στην περιοχή (όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά περισσότερα από τα μισά περιστατικά των ΤΕΠ θα μπορούσαν να εξυπηρετηθούν από δομή ΠΦΥ).  Επιπλέον, υπογραμμίστηκε ότι επείγει να εφαρμοστεί η λίστα χειρουργείου καθώς παρά το γεγονός ότι τοποθετήθηκαν δύο επικουρικοί αναισθησιολόγοι και έχει προκηρυχθεί η θέση ενός μόνιμου, οι χρόνοι αναμονής  για επεμβάσεις εξακολουθούν να είναι μεγαλύτεροι απ’ ό,τι συνηθίζεται.

Ο κ. Ξανθός ανέφερε ότι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου έχει πλήρη επίγνωση των δυσκολιών και ότι δεν έχει άλλη επιλογή από το να υποστηρίξει τη δημόσια περίθαλψη και να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις αναβάθμισης του ΕΣΥ   τους παρά τους δημοσιονομικούς περιορισμούς. «Στο ίδιο μνημονιακό περιβάλλον  που υπήρχε τα περασμένα χρόνια, εμείς διασφαλίσαμε την καθολικότητα στην πρόσβαση με την υγειονομική κάλυψη των ανασφάλιστων,  προχωρήσαμε σε νέες προσλήψεις μετά από 6 χρόνια, ομαλοποιήσαμε τις πληρωμές των εφημεριών και των υπερωριών» ανέφερε ο Υπουργός προσθέτοντας ότι πρωταρχική προτεραιότητα του Υπουργείου είναι η στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας  με έμφαση στις ανάγκες και τα δικαιώματα των ασθενών.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr