O Βύρων Πολύδωρας υποψήφιος της Κυβέρνησης για Πρόεδρος ΕΣΡ

29 Οκτωβρίου 201613:12

Τον Βύρωνα Πολύδωρα προτείνει η Κυβέρνηση για πρόεδρο του ΕΣΡ, σε μια προσπάθεια να “στριμώξει” τη Ν.Δ να συναινέσει στη συγκρότησή του τη Δευτέρα, οπότε και έχει οριστεί Διάσκεψη των Προέδρων στη Βουλή.

Ο πρώην υπουργός της Κυβέρνησης Καραμανλή βρίσκεται αυτή την ώρα στο Μαξίμου όπου συναντάται με τον Αλέξη Τσίπρα και τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Πολύδωρας είχε διαγραφεί από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ με απόφαση του Αντώνη Σαμαρά, τον Δεκέμβριο του 2013, μετά από καταψήφιση νομοσχεδίου για τον ΕΝΦΙΑ.

Η κυβερνητική πρόταση πάντως, προκαλεί αίσθηση, μεταξύ άλλων και γιατί ο κ. Πολύδωρας φλέρταρε επιμόνως με την Χρυσή Αυγή και τους ψηφοφόρους της, δηλώνοντας (Real, Ιούλιος 2013) πως “ο κίνδυνος δεν είναι η Χρυσή Αυγή είναι η τρόικα”. Στο ίδιο πλαίσιο, εξηγούσε τότε: “Δεν μίλησα για συνεργασία με την Χρυσή Αυγή. Εγώ έκανα λόγο για σύμπτυξη εθνικού μετώπου άμυνας απέναντι στην τρόικα. Κάποιοι έστησαν πλεκτάνη συκοφαντική σε βάρος μου. Όποιος λέει ότι δεν μιλάει με το 1 εκ ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής είναι εκτός χρόνου και τόπου”.

Ήδη η Συγγρού, στις πρώτες ανακοινώσεις της, διαμηνύει ότι δεν την απασχολεί το θέμα του προσώπου, αλλά η απόσυρση του νόμου Παππά, ως προϋπόθεση για να παράσχει συναίνεση στην Κυβέρνηση για τη συγκρότηση ΕΣΡ.

Νωρίτερα το Capital μετέδιδε:

Νέο μήνυμα στέλνει η κυβέρνηση ενόψει της συνεδρίασης για τη συγκρότηση του ΕΣΡ. Κύκλοι του μεγάρου Μαξίμου σημειώνουν πως “τα κόμματα της κυβερνητικής πλειοψηφίας, έχοντας σαφή πρόθεση τη συναινετική συγκρότηση του ΕΣΡ, όπως προβλέπει το Σύνταγμα, θα προτείνουν στη διάσκεψη των προέδρων της Δευτέρας, πρόσωπο για τη θέση του προέδρου, το οποίο η Ν.Δ. δύσκολα θα μπορούσε ένα απορρίψει”.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το μεσημέρι του Σαββάτου αναμένονται οι ανακοινώσεις της κυβερνητικής πρότασης για τη στελέχωση του ΕΣΡ.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές: “Η συγκρότηση Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης είναι συνταγματική υποχρέωση των κομμάτων. Η διαρκής μέχρι σήμερα άρνηση της Ν.Δ. να συμβάλει στη συγκρότησή του, αποτελεί θεσμική παρεκτροπή, ιδιαίτερα τώρα, μετά και την απόφαση του ΣτΕ, ότι ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες πρέπει να γίνει αποκλειστικά από το ΕΣΡ”.

“Όσοι επιμείνουν να αρνούνται να συμβάλλουν στη συγκρότησή του, σημαίνει ότι μπλοκάρουν συνειδητά οποιαδήποτε δυνατότητα να μπει τάξη στην ασυδοσία του τηλεοπτικού τοπίου. Τα κόμματα της κυβερνητικής πλειοψηφίας, έχοντας σαφή πρόθεση τη συναινετική συγκρότηση του ΕΣΡ, όπως προβλέπει το Σύνταγμα, θα προτείνουν στη διάσκεψη των προέδρων της Δευτέρας, πρόσωπο για τη θέση του προέδρου, το οποίο η Ν.Δ. δύσκολα θα μπορούσε ένα απορρίψει”, συμπληρώνουν.

Και οι κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν: “Έτσι λοιπόν, τη Δευτέρα ο ελληνικός λαός θα βγάλει τελεσίδικα τα συμπεράσματά του για το αν ο πραγματικός στόχος της Ν.Δ. είναι η συνταγματική ορθότητα ή η διαρκής θεσμική αυθαιρεσία, με στόχο την οριστική υπονόμευση οποιοδήποτε διαγωνισμού”.

ΝΔ: Αφήστε τα επικοινωνιακά παιχνίδια

Να αντικατασταθεί ο άμεσα ο νόμος Παππάς, ώστε να συσταθεί μετά το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο, καλεί η Νέα Δημοκρατία την κυβέρνηση.

Με ανακοίνωση της, η αξιωματική αντιπολίτευση καλεί το Μαξίμου στο ύψος των περιστάσεων και να εγκαταλείψει τα επικοινωνιακά παιχνίδια.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΔ αναφέρει τα εξής:

“Η Νέα Δημοκρατία είναι σταθερά υπέρ της λειτουργίας του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης. Με όλες τις αρμοδιότητες που προβλέπει το Σύνταγμα και καταργούσε ο νόμος Παππά.

Επομένως τις επόμενες ημέρες ο νόμος Παππά πρέπει να αντικατασταθεί από νόμο που θα υλοποιεί αυτά που το Σύνταγμα προβλέπει, ώστε αμέσως μετά να συσταθεί το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

Η Κυβέρνηση, έστω και μία φορά, ας αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και ας εγκαταλείψει τα επικοινωνιακά παιχνίδια”.

capital.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr